Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Hlavní jídlaVaření, pečení, recepty

Placky z kysaného zelí

Potřebné přísady:
  • 1 sáček kysaného zelí
  • 20 dkg polohrubé mouky
  • 3 vejce
  • 1 cibule
  • 10 dkg slaniny nebo špeku
  • sůl
  • pepř
  • zelená petrželka
  • 1/2 prášku do pečiva
Postup přípravy:
  1. Ze zelí vymačkáme vodu a na prkýnku překrájíme na drobné kousky. Slaninu a cibuli nakrájíme nadrobno. Do mísy dáme zelí, kostičky slaniny (špeku) a cibule. Rozklepneme 3 celá vejce, osolíme, opepříme a zamícháme. Do směsi přidáme polohrubou mouku s kypřícím práškem a jemně posekanou petrželku a dobře zamícháme. Na dosti rozpáleném oleji pečeme zprudka dozlatova placičky velikosti lívanců (4-5 na pánev). Těsto je dosti husté, dáváme ho polévkovou lžící a rozprostřeme vidličkou. Z tohoto množství je asi 20 malých lívanečků.
Hlavní jídla
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Hovězí na česneku s bramborovým knedlíkem a špenátem

Hovězí na česneku s bramborovým knedlíkem a špenátem

Obrázek Králík na česneku se špenátem a bramborovými knedlíky

Králík na česneku se špenátem a bramborovými knedlíky

Obrázek Hovězí kýta s hořčičnými semínky

Hovězí kýta s hořčičnými semínky

Obrázek Cannelloni se špenátem a ricottou

Cannelloni se špenátem a ricottou

Obrázek Kráľovská plnená morčacia rolka od Sveta železníc

Kráľovská plnená morčacia rolka od Sveta železníc

Obrázek Holandský řízek s bramborovou kaší

Holandský řízek s bramborovou kaší

Obrázek Buchtičky s vanilkovým krémem - recept 1907

Buchtičky s vanilkovým krémem - recept 1907

Obrázek Svatomartinská husa s petrželovými knedlíčky od Martiny

Svatomartinská husa s petrželovými knedlíčky od Martiny

TOPlist