Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Hlavní jídlaVaření, pečení, recepty

Placky z kysaného zelí

Potřebné přísady:
  • 1 sáček kysaného zelí
  • 20 dkg polohrubé mouky
  • 3 vejce
  • 1 cibule
  • 10 dkg slaniny nebo špeku
  • sůl
  • pepř
  • zelená petrželka
  • 1/2 prášku do pečiva
Postup přípravy:
  1. Ze zelí vymačkáme vodu a na prkýnku překrájíme na drobné kousky. Slaninu a cibuli nakrájíme nadrobno. Do mísy dáme zelí, kostičky slaniny (špeku) a cibule. Rozklepneme 3 celá vejce, osolíme, opepříme a zamícháme. Do směsi přidáme polohrubou mouku s kypřícím práškem a jemně posekanou petrželku a dobře zamícháme. Na dosti rozpáleném oleji pečeme zprudka dozlatova placičky velikosti lívanců (4-5 na pánev). Těsto je dosti husté, dáváme ho polévkovou lžící a rozprostřeme vidličkou. Z tohoto množství je asi 20 malých lívanečků.
Hlavní jídla
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Luxusní křenová omáčka za pár minut

Luxusní křenová omáčka za pár minut

Obrázek Veselé těstoviny se sýrovou omáčkou

Veselé těstoviny se sýrovou omáčkou

Obrázek Špenátové rizoto s grilovanou treskou Skrei

Špenátové rizoto s grilovanou treskou Skrei

Obrázek Květákové karbanátky se sýrem

Květákové karbanátky se sýrem

Obrázek Domácí fettuccine s kuřecím masem, bazalkovým pestem, sušenými rajčaty a riccotou

Domácí fettuccine s kuřecím masem, bazalkovým pestem, sušenými rajčaty a riccotou

Obrázek Svatomartinská husa s petrželovými knedlíčky od Martiny

Svatomartinská husa s petrželovými knedlíčky od Martiny

Obrázek Těstoviny se smetanovou omáčkou s liškami

Těstoviny se smetanovou omáčkou s liškami

TOPlist