Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Hlavní jídlaVaření, pečení, recepty

Losos na kari s kokosovým mlékem

Potřebné přísady:
  • 200g losos s kůží - ( filet )
  • 200ml kokosové mléko
  • 30g kari
  • lžíce olivového oleje
  • stroužek česneku
  • 2 snímky červého koriandu
  • sůl a pepř
  • basmati rýže
Postup přípravy:
  1. Rýži uvaříme podle návodu na obalu. Losos omyjeme osušíme a zbavíme kůže. Nyní nakrájíme na kostky. Rozpálíme pánev s lžící oleje, kostky lososa posypeme kari a lososa opečeme ze všech stran. Vlijeme vývar kdo nemá dá kostku bujônu a 100ml vody - bujón rozpustí a vlije k rybě. Přidáme česnek, osolíme a opepříme - necháme na mírném ohni probublávat.
  2. Přišijeme kokosové mléko 2-3 minutky provaříme, přidáme šťávu z poloviny limetky.
  3. Zbytek limety nakrájíme na kolečka. Koriandu otrháme lístky a podáváme. Na každou porci dáme rýži, omáčku a kostky ryby, přidáme kolečko limety a posypeme lístky koriandru.
Hlavní jídla
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Horčicová smetanová omáčka - vynikající

Horčicová smetanová omáčka - vynikající

Obrázek Zapečená růžičková kapusta

Zapečená růžičková kapusta

Obrázek Letní brambory s cuketou - Hartmanice

Letní brambory s cuketou - Hartmanice

Obrázek Maďarské noky s kuřetem od Markétky

Maďarské noky s kuřetem od Markétky

Obrázek Telecí medajlonky v prosciuttu s liškami, žampiony a bramborovou kaší

Telecí medajlonky v prosciuttu s liškami, žampiony a bramborovou kaší

Obrázek Bramborovo-perníkové knedlíky plněné sušenou švestkou a marcipánem

Bramborovo-perníkové knedlíky plněné sušenou švestkou a marcipánem

TOPlist