🍗 Pečené kuřecí maso s růžičkovou kapustou a žampiony
Potřebné přísady:
750 g kuřecích stehen nebo paliček
40 g másla, ghí nebo olivového oleje
30 g dijonské hořčice
3 stroužky česneku
90 g cibule
450 g růžičkové kapusty
300 g žampionů
sůl a pepř podle chuti
Postup přípravy:
Příprava masa
Rozpusť máslo (nebo použij olej) a smíchej ho s hořčicí, nasekaným česnekem, solí a pepřem. Touto směsí potřete kuřecí maso ze všech stran. Pokud máš stehna, část směsi jemně vetři i pod kůži.
Základ do pekáče
Nakrájej cibuli na tenké klínky, osol ji a nasyp na dno pekáče. Na cibuli rozlož připravené maso a přidej trošku vody, aby se maso nevysušilo.
První pečení
Vlož nezakrytý pekáč do trouby předehřáté na 190 °C a peč asi 40 minut. Během pečení můžeš maso podlít šťávou z pekáče nebo přidat pár kapek vody.
Přidání zeleniny
Po 40 minutách přisyp do pekáče rozpůlené růžičkové kapustičky a na plátky nakrájené žampiony. Lehce je osol a opepři.
Závěr pečení
Kuřecí maso otoč a polož zpět na zeleninu. Peč dalších 35 minut, dokud není vše krásně měkké a dozlatova.
Servírování
Podávej maso spolu s pečenou zeleninou. Skvěle chutná hned čerstvé, ale i ohřáté druhý den.