Cibule a špek pokrájíme a na lžíci oleje osmažíme dosklovata. Hlívu nakrájíme na nudličky a přidáme k cibuli společně s nasekaným nebo nastrouhaným česnekem. Nejprve zprudka orestujeme, pak zaklopíme na mírném ohni dusíme do té doby, než se nám odpaří voda z hub. Během dušení občas promícháme a ke konci dušení okořeníme pepřem, kmínem, majoránkou a osolíme. Během přípravy hlívy si uvaříme těstoviny v osolené vodě dle návodu, které po scezení a okapání promícháme s hlívou a podáváme.
Pokud máme rádi smetanová jídla, můžeme přidat smetanu nebo zakysanou smetanu, kterou jsme předem vyndali z ledničky nechali ohřát na pokojovou teplotu.
Pokud chceme mít pokrm zcela bezmasý, vynecháme špek a přidáme olej.
Pokud se bez masa neobejdeme, můžeme pokrm použít jako přílohu k plátku přírodního masa…