Hledat
Filters

Tradiční vepřová pečeně

Potřebné přísady:

Pečeně:

  • 1kg pečeně nebo plecka
  • 5 stroužků česneku
  • mletý zázvor
  • kmín
  • sůl
  • sádlo
  • lžíce hladké mouky
  • voda
  • cibule

Zelí huštěné bramborou:

  • 50 dkg kysaného zelí
  • 1 cibule
  • sádlo
  • sůl,kmín
  • 1 syrová nastrouhaná brambora
Postup přípravy:
  1. Na sádle zpěníme cibulku,přidáme zelí,osmahneme,podlijeme troškou vody a dusíme. Přidáme sůl,kmín a podle potřeby podléváme. Měkké zelí zahustíme strouhanou bramborou,mírně povaříme.
  2. Česnek utřeme se solí,maso jím potřeme a necháme proležet nejlépe přes noc. Poprášíme zázvorem a kmínem,dáme do pekáčku se sádlem,podlijeme vodou a dáme péct. Asi v polovině pečení přidáme hrubě nasekanou cibuli a dopečeme. Maso vyndáme, výpek podle potřeby naředíme vodou,zaprášíme moukou,pořádně rozšleháme a povaříme. Maso nakrájíme, vložíme do šťávy a prohřejeme.
Hlavní jídla
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Svíčková omáčka s houskovým knedlíčkem podle Martiny

Svíčková omáčka s houskovým knedlíčkem podle Martiny

42
Zobrazit detail Svíčková omáčka s houskovým knedlíčkem podle Martiny
Obrázek Kuře na žampionech se šunkovými knedlíky

Kuře na žampionech se šunkovými knedlíky

42
Zobrazit detail Kuře na žampionech se šunkovými knedlíky
Obrázek Recept - Gnocchi s lososem, špenátem a sýrovou omáčkou

Recept - Gnocchi s lososem, špenátem a sýrovou omáčkou

41
Zobrazit detail Recept - Gnocchi s lososem, špenátem a sýrovou omáčkou
Obrázek Zapečená růžičková kapusta

Zapečená růžičková kapusta

Zobrazit detail Zapečená růžičková kapusta
Obrázek Bramborovo-perníkové knedlíky plněné sušenou švestkou a marcipánem

Bramborovo-perníkové knedlíky plněné sušenou švestkou a marcipánem

Zobrazit detail Bramborovo-perníkové knedlíky plněné sušenou švestkou a marcipánem
TOPlist