Hledat
Filters

Tradiční vepřová pečeně

Potřebné přísady:

Pečeně:

  • 1kg pečeně nebo plecka
  • 5 stroužků česneku
  • mletý zázvor
  • kmín
  • sůl
  • sádlo
  • lžíce hladké mouky
  • voda
  • cibule

Zelí huštěné bramborou:

  • 50 dkg kysaného zelí
  • 1 cibule
  • sádlo
  • sůl,kmín
  • 1 syrová nastrouhaná brambora
Postup přípravy:
  1. Na sádle zpěníme cibulku,přidáme zelí,osmahneme,podlijeme troškou vody a dusíme. Přidáme sůl,kmín a podle potřeby podléváme. Měkké zelí zahustíme strouhanou bramborou,mírně povaříme.
  2. Česnek utřeme se solí,maso jím potřeme a necháme proležet nejlépe přes noc. Poprášíme zázvorem a kmínem,dáme do pekáčku se sádlem,podlijeme vodou a dáme péct. Asi v polovině pečení přidáme hrubě nasekanou cibuli a dopečeme. Maso vyndáme, výpek podle potřeby naředíme vodou,zaprášíme moukou,pořádně rozšleháme a povaříme. Maso nakrájíme, vložíme do šťávy a prohřejeme.
Hlavní jídla
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Kuře na žampionech se šunkovými knedlíky

Kuře na žampionech se šunkovými knedlíky

42
Zobrazit detail Kuře na žampionech se šunkovými knedlíky
Obrázek Recept - Obalená kuřecí křidélka a rýže

Recept - Obalená kuřecí křidélka a rýže

Zobrazit detail Recept - Obalená kuřecí křidélka a rýže
Obrázek Debrecínské ragů z vepřového masa

Debrecínské ragů z vepřového masa

42
Zobrazit detail Debrecínské ragů z vepřového masa
Obrázek Špagety po uhlířsku - spaghetti alla carbonara

Špagety po uhlířsku - spaghetti alla carbonara

41
Zobrazit detail Špagety po uhlířsku - spaghetti alla carbonara
Obrázek Smažené bramborové třepanky se zelím -  Podzuklín

Smažené bramborové třepanky se zelím - Podzuklín

Zobrazit detail Smažené bramborové třepanky se zelím - Podzuklín
Obrázek Cuketová mini roláda s lososem

Cuketová mini roláda s lososem

Zobrazit detail Cuketová mini roláda s lososem
TOPlist