Hledat
Filters

Gratinované brambory

Potřebné přísady:
  • 1kg brambory
  • 500g sýr ementál
  • 400g smetana na šlehání
  • čerstvě namletý pepř
  • sůl
  • máslo
  • stroužek utřeného česneku
  • muškátový ořech
Postup přípravy:
  1. Brambory omyjeme, oloupeme a nakrájíme na kolečka viz. foto. Okořeníme pepřem, solí, nastrouhaným muškátovým ořechem.
  2. Vejce vyšleháme se smetanou a přidáme do mísy tak, aby plátky brambor zůstaly oddělené. Formu vymažeme máslem a utřeným česnekem. Brambory naskládáme do vymazané formy a zasypeme strouhaným sýrem a ještě místy položíme plátky másla.
  3. Pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů zhruba 50 minut.
Hlavní jídla
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Vepřové řízečky v bramborákovém těstíčku

Vepřové řízečky v bramborákovém těstíčku

Zobrazit detail Vepřové řízečky v bramborákovém těstíčku
Obrázek Cuketová buchta s čabajkou a slaninou - rychlovka

Cuketová buchta s čabajkou a slaninou - rychlovka

31
Zobrazit detail Cuketová buchta s čabajkou a slaninou - rychlovka
Obrázek Smažené bramborové třepanky se zelím -  Podzuklín

Smažené bramborové třepanky se zelím - Podzuklín

Zobrazit detail Smažené bramborové třepanky se zelím - Podzuklín
Obrázek Knedlíky s uzeným masem nebo uzeninou od Vali

Knedlíky s uzeným masem nebo uzeninou od Vali

Zobrazit detail Knedlíky s uzeným masem nebo uzeninou od Vali
Obrázek Ovocné knedlíky z odpalovaného těsta

Ovocné knedlíky z odpalovaného těsta

Zobrazit detail Ovocné knedlíky z odpalovaného těsta
Obrázek Bramborovo-perníkové knedlíky plněné sušenou švestkou a marcipánem

Bramborovo-perníkové knedlíky plněné sušenou švestkou a marcipánem

Zobrazit detail Bramborovo-perníkové knedlíky plněné sušenou švestkou a marcipánem
TOPlist