Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Hlavní jídlaVaření, pečení, recepty

Gratinované brambory

Potřebné přísady:
  • 1kg brambory
  • 500g sýr ementál
  • 400g smetana na šlehání
  • čerstvě namletý pepř
  • sůl
  • máslo
  • stroužek utřeného česneku
  • muškátový ořech
Postup přípravy:
  1. Brambory omyjeme, oloupeme a nakrájíme na kolečka viz. foto. Okořeníme pepřem, solí, nastrouhaným muškátovým ořechem.
  2. Vejce vyšleháme se smetanou a přidáme do mísy tak, aby plátky brambor zůstaly oddělené. Formu vymažeme máslem a utřeným česnekem. Brambory naskládáme do vymazané formy a zasypeme strouhaným sýrem a ještě místy položíme plátky másla.
  3. Pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů zhruba 50 minut.
Hlavní jídla
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Vepřové řízečky v bramborákovém těstíčku

Vepřové řízečky v bramborákovém těstíčku

Obrázek Těstoviny s kuřecím masem a smetanovou omáčkou

Těstoviny s kuřecím masem a smetanovou omáčkou

Obrázek Vepřová panenka ve slanině s gratinovanými brambory

Vepřová panenka ve slanině s gratinovanými brambory

Obrázek Vepřové medailonky se žampionovou omáčkou a bramborovými noky

Vepřové medailonky se žampionovou omáčkou a bramborovými noky

Obrázek Zapečené těstoviny s mletým masem a žampiony

Zapečené těstoviny s mletým masem a žampiony

Obrázek Cannelloni se špenátem a ricottou

Cannelloni se špenátem a ricottou

Obrázek Plecko pečené na španělský způsob

Plecko pečené na španělský způsob

Obrázek Domácí fettuccine s kuřecím masem, bazalkovým pestem, sušenými rajčaty a riccotou

Domácí fettuccine s kuřecím masem, bazalkovým pestem, sušenými rajčaty a riccotou

TOPlist