Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Hlavní jídlaVaření, pečení, recepty

Gratinované brambory

Potřebné přísady:
  • 1kg brambory
  • 500g sýr ementál
  • 400g smetana na šlehání
  • čerstvě namletý pepř
  • sůl
  • máslo
  • stroužek utřeného česneku
  • muškátový ořech
Postup přípravy:
  1. Brambory omyjeme, oloupeme a nakrájíme na kolečka viz. foto. Okořeníme pepřem, solí, nastrouhaným muškátovým ořechem.
  2. Vejce vyšleháme se smetanou a přidáme do mísy tak, aby plátky brambor zůstaly oddělené. Formu vymažeme máslem a utřeným česnekem. Brambory naskládáme do vymazané formy a zasypeme strouhaným sýrem a ještě místy položíme plátky másla.
  3. Pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů zhruba 50 minut.
Hlavní jídla
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Pravá italská pizza pro každého

Pravá italská pizza pro každého

Obrázek Zapečené těstoviny s mletým masem a žampiony

Zapečené těstoviny s mletým masem a žampiony

Obrázek Kachna s červeným zelím a bramborovým knedlíkem

Kachna s červeným zelím a bramborovým knedlíkem

Obrázek Makaróny se smetanovou omáčkou, pancettou, vejci a parmazánem

Makaróny se smetanovou omáčkou, pancettou, vejci a parmazánem

TOPlist