1. Příprava těsta: V míse smíchejte jogurt, cukr a vejce. Přidejte ovesné mléko a promíchejte. Do směsi postupně zapracujte mouku smíchanou s práškem do pečiva a špetkou soli, dokud nevznikne hladké těsto.
2. Příprava drobenky: V jiné misce smíchejte hrubou mouku a cukr. Přidejte studené máslo nakrájené na kousky a prsty vytvořte drobenku.
3. Sestavení koláče: Předehřejte troubu na 180 °C. Formu na pečení vymažte máslem a vysypte moukou nebo použijte pečicí papír. Těsto rovnoměrně rozprostřete do formy. Na těsto poklaďte švestky řeznou stranou nahoru. Posypte připravenou drobenkou.
4. Pečení: Koláč vložte do předehřáté trouby a pečte 35–40 minut, dokud povrch nezezlátne a špejle zapíchnutá do těsta nevyjde čistá.
5. Servírování: Po vychladnutí nakrájejte a podávejte.