Hledat
Filters

Pizza po česko - slovensku

Potřebné přísady:

TĚSTO

  • 3 hrnky hladké mouky
  • 1 lžička soli
  • 1/2 balíčku sušeného droždí nebo 1 kostičky čerstvého droždí
  • 1 hrnek ( 250ml ) vlažné vody
  • 2-3 lžíce oleje ( nejlépe olivového )

NÁPLŇ

  • kečup nejlépe domácí
  • česnek
  • olej
  • cibule
  • žampiony v konzervě nebo čerstvé
  • sůl
  • pepř
  • kmín
  • šunkový salám krájený
  • suchý nebo polosuchý salám krájený
  • rajčata
  • papriky
  • strouhaný Eidam
  • oregano
  • bazalka
Postup přípravy:
  1. Z přísad na těsto důkladně vypracujeme vláčné těsto ( zpracováváme na vále ), které necháme na teplém místě cca 3/4 hodiny kynout. Během kynutí těsta si připravíme náplň : Na oleji zpěníme cibulku, přidáme žampiony, sůl, pepř a kmín a chvíli podusíme. Do kečupu prolisujeme česnek a přidáme trochu oregana. Oba druhy salámů nakrájíme na nudličky a smícháme dohromady. Papriky nakrájíme na nudličky, rajčata nakrájíme na kolečka ( použijte hodně ostrý nůž nebo pilkový nůž na pečivo ).
  2. Těsto rozdělíme na 4 díly. Z každého dílu vyválíme placku, nožem vykrojíme úhledné kolo - zbytky těsta necháme a pak z nich můžeme udělat 1 minipizzu :-) . Vykrojená kola dáme na plech s pečícím papírem, potřeme nejlépe olivovým olejem, kečupem a trochu posolíme a posypeme oreganem a bazalkou. Na to rozložíme papriky a kolečka rajčat . Zasypeme sýrem, poklademe žampiony a na závěr rozložíme salámové nudličky. Kdo chce pizzu ještě voňavější, může přidat ještě trochu koření. Dáme péct. Když jsou okraje pizzy pěkně růžové, pizza je tak akorát křupavá… Pečeme v řádně vyhřáté troubě na 250°C asi 1/4 hodinky. Pravá italská pizza se peče ve speciálních pecích, které jsou rozžhavené na 300°C a více !!! Takže opravdu péct na maximum !
Hlavní jídla
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

TOPlist