Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Hlavní jídlaVaření, pečení, recepty

Čevabčiči

Potřebné přísady:
  • 600 g hovězího masa (krk nebo plec)
  • 400 g vepřového masa (Vaněk doporučuje bůček, ale já kupuji libovnější plec)
  • 1 střední cibule
  • 1 vejce
  • sádlo
  • 1 lžička soli
  • pepř

Na servírování:

  • 1  menší cibule
  • hořcice
Postup přípravy:
  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Na pánvi rozpustíme trochu sádla a na menším plameni na něm opečeme cibuli do zlatova až hněda (já opékám raději až do hněda, aby byla cibulka nasládlá). Necháme vychladnout.
  2. Studené maso nakrájíme na kousky a umeleme. Vložíme ho do mísy společně s vejcem, solí, pepřem a osmaženou cibulí a řádně promícháme (já nechávám pracovat robota a hnětací hák).
  3. Troubu zapneme na 180°C  (horkovzduch na 160°C).
  4. Navlhčíme si ruce a z masa tvarujeme válečky, které pokládáme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme asi 30 minut v rozpálené troubě (originální recept uvádí 15 minut, ale za tak krátou dobu se mi maso nepropeklo, vevnitř zůstávalo syrové).  Po upečení necháme 3-5 minut odpočinout.
  5. Podáváme s hořcicí, nadrobno pokrájenou cibulkou (lidé s citlivějšími žaludky jí napřed spaří) a vařeným bramborem omaštěným máslem (můžeme posypat petrželkou).
  6. A kdo nerad tradiční variantu, hořcici a cibuli vynechá a připraví si k masu třeba dip ze zakysané smetany, soli, pepře a najemno nastrouhané kyselé okurky.
Hlavní jídla
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Vepřové řízečky v bramborákovém těstíčku

Vepřové řízečky v bramborákovém těstíčku

Obrázek Pravá italská pizza pro každého

Pravá italská pizza pro každého

Obrázek Bramborové knedlíky plněné uzeným masem

Bramborové knedlíky plněné uzeným masem

Obrázek Loudaný segedínský guláš podle Mirdy

Loudaný segedínský guláš podle Mirdy

TOPlist