Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Hlavní jídlaVaření, pečení, recepty

Maďarské noky s kuřetem od Markétky

Potřebné přísady:
  • 1 celé kuře
  • 2 velké cibule
  • olej
  • kuřecí vývar
  • sůl
  • sladká mletá paprika
  • pálivá mletá paprika (nemusí být)
  • 1-2 zelené papriky

Noky:

  • 4 vejce
  • sůl
  • polohrubá mouka
  • voda
Postup přípravy:
  1. Kuře naporcujeme, cibuli dáme restovat, když je zlatavá, tak přidáme kuře. Maso osolíme a že všech stran necháme zatáhnout. Potom pořádně posypeme mletou paprikou a zlehka orestujeme, aby paprika nezhořkla. Zalijeme cca 0,5l vývaru a necháme dusit dokud není maso měkké. Maso obereme z kostí a vrátíme do hrnce spolu s nakrájenou paprikou a chvíli necháme vyvařit přebytečnou tekutinu.
  2. Noky:
  3. Vejce s trochou vody rozmícháme a posolíme. Potom postupně sypeme mouku dokud se nevytvoří těsto husté tak, aby se dalo protlačit sítem na halušky. Noky potom vaříme stejným způsobem jako halušky.
  4. Nakonec smícháme noky a maso.
  5. Vynikající je, když se k jídlu přidá nakládaná zelenina
Hlavní jídla
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Sekaná plněná vejcem natvrdo pečená v srnčím hřbetě

Sekaná plněná vejcem natvrdo pečená v srnčím hřbetě

Obrázek LaNgOšE mojej mamy - naozaj dobré

LaNgOšE mojej mamy - naozaj dobré

Obrázek Knedlíky s uzeným masem nebo uzeninou od Vali

Knedlíky s uzeným masem nebo uzeninou od Vali

Obrázek Ovocné knedlíky z odpalovaného těsta

Ovocné knedlíky z odpalovaného těsta

Obrázek Fusilly na hříbkách se smetanou, ricottou a ořechovým pestem

Fusilly na hříbkách se smetanou, ricottou a ořechovým pestem

Obrázek Svatomartinská husa s petrželovými knedlíčky od Martiny

Svatomartinská husa s petrželovými knedlíčky od Martiny

Obrázek Bramborovo-perníkové knedlíky plněné sušenou švestkou a marcipánem

Bramborovo-perníkové knedlíky plněné sušenou švestkou a marcipánem

TOPlist