Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Hlavní jídlaVaření, pečení, recepty

Maďarské noky s kuřetem od Markétky

Potřebné přísady:
  • 1 celé kuře
  • 2 velké cibule
  • olej
  • kuřecí vývar
  • sůl
  • sladká mletá paprika
  • pálivá mletá paprika (nemusí být)
  • 1-2 zelené papriky

Noky:

  • 4 vejce
  • sůl
  • polohrubá mouka
  • voda
Postup přípravy:
  1. Kuře naporcujeme, cibuli dáme restovat, když je zlatavá, tak přidáme kuře. Maso osolíme a že všech stran necháme zatáhnout. Potom pořádně posypeme mletou paprikou a zlehka orestujeme, aby paprika nezhořkla. Zalijeme cca 0,5l vývaru a necháme dusit dokud není maso měkké. Maso obereme z kostí a vrátíme do hrnce spolu s nakrájenou paprikou a chvíli necháme vyvařit přebytečnou tekutinu.
  2. Noky:
  3. Vejce s trochou vody rozmícháme a posolíme. Potom postupně sypeme mouku dokud se nevytvoří těsto husté tak, aby se dalo protlačit sítem na halušky. Noky potom vaříme stejným způsobem jako halušky.
  4. Nakonec smícháme noky a maso.
  5. Vynikající je, když se k jídlu přidá nakládaná zelenina
Hlavní jídla
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Vepřové plátky na kari se špenátem a amoletkami

Vepřové plátky na kari se špenátem a amoletkami

Obrázek LaNgOšE mojej mamy - naozaj dobré

LaNgOšE mojej mamy - naozaj dobré

Obrázek Domácí měkké bonbóny bez barviv by Romča

Domácí měkké bonbóny bez barviv by Romča

Obrázek Ovocné kynuté knedlíky by Romča

Ovocné kynuté knedlíky by Romča

Obrázek Tvarohové knedlíky - meruňkové

Tvarohové knedlíky - meruňkové

Obrázek Tvarohové knedlíky s borůvkovým rozvarem

Tvarohové knedlíky s borůvkovým rozvarem

Obrázek Domácí fettuccine s kuřecím masem, bazalkovým pestem, sušenými rajčaty a riccotou

Domácí fettuccine s kuřecím masem, bazalkovým pestem, sušenými rajčaty a riccotou

TOPlist