Maso si nakrájíme na kostičky a zasypeme asi dvěma lžícemi solamylu a pořádně promícháme aby se masíčko pěkně obalilo tím solamylem. Zprudka opečeme na oleji.Maso při opékání nejen mícháme, ale i ty kousky od sebe pěkně rozdělujeme neboť by se mohli k sobě tím solamylem slepit.
Já dám toho oleje víc a když je maso opečené dám ho nabok-vyleji olej a vrátím maso zpět.Do opečeného masíčka dáme asi 1 lžíci cukru.Když cukr tak jakoby zkaramelizuje přidám nakrájenou kapii na malé kostičky a zeleninovou čínskou směs.
Zasypu to troškou koření - nechám chviličku - poté zaleji vývarem. Podle potřeby ještě dosolím a dám 1-2 lžíce sojové omáčky. A nechám dusit doměkka. Mícháme aby se to nepřípálilo…….Já jsem ještě nakonec dolila trochu vývaru a zahustila troškou solamylu, který jsem si pořádně rozmíchala v trošce vody, aby nevznikly hrudky a podle potřeby postupně zahuštovala.
Můžete udělat z masa kuřecího.A místo zmrazené čínské zeleninové směsi dát porek,kapii a houby ( jidášovo ucho )..také si toto jídlo můžete zpestřit mandlemi…