Hledat
Filters

Pizza těsto kváskové

Potřebné přísady:
  • 100g Lievito Madre
  • 600g manitoba - (já použila 300g manitoba a 300g Aida 3,3)
  • 2lžíce olivového oleje
  • 420 - 470ml vody -( každá mouka jinak saje)
  • špetka cukru
  • špetka soli
Postup přípravy:
  1. Mouku, vodu smícháme a necháme dvě hodiny stát, aby se vyvinul lepek.
  2. Potom přidáme Lievito Madre, prohněteme a necháme opět hodinu stát
  3. Teď přidáme ostatní suroviny a vymísíme v robotu krásné hladké těsto. Nesmí se trhat.
  4. Misku kde bude těsto kynout vymažeme olejem a vložíme do ní. A necháme 30 minut kynout. Po 30 minutách těsto přeložíme a necháme 40 minut kynout. Takto připravené těsto dáme do lednice, tam bude odpočívat 3 dny. Po třech dnech můžeme péct pizzu. Já upeču vždy dvě a další dvě až jindy. Těsto vydrží 5-6 dni v lednici.
Hlavní jídla

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Gratinované kuřecí plátky se smetanosýrovou zeleninou

Gratinované kuřecí plátky se smetanosýrovou zeleninou

Zobrazit detail Gratinované kuřecí plátky se smetanosýrovou zeleninou
Obrázek Sekaná plněná vejcem natvrdo pečená v srnčím hřbetě

Sekaná plněná vejcem natvrdo pečená v srnčím hřbetě

Zobrazit detail Sekaná plněná vejcem natvrdo pečená v srnčím hřbetě
Obrázek Ovocné kynuté knedlíky by Romča

Ovocné kynuté knedlíky by Romča

52
Zobrazit detail Ovocné kynuté knedlíky by Romča
Obrázek Domácí fettuccine s kuřecím masem, bazalkovým pestem, sušenými rajčaty a riccotou

Domácí fettuccine s kuřecím masem, bazalkovým pestem, sušenými rajčaty a riccotou

52
Zobrazit detail Domácí fettuccine s kuřecím masem, bazalkovým pestem, sušenými rajčaty a riccotou
TOPlist