Pizza těsto kváskové
Potřebné přísady:
- 100g Lievito Madre
- 600g manitoba - (já použila 300g manitoba a 300g Aida 3,3)
- 2lžíce olivového oleje
- 420 - 470ml vody -( každá mouka jinak saje)
- špetka cukru
- špetka soli
Postup přípravy:
- Mouku, vodu smícháme a necháme dvě hodiny stát, aby se vyvinul lepek.
- Potom přidáme Lievito Madre, prohněteme a necháme opět hodinu stát
- Teď přidáme ostatní suroviny a vymísíme v robotu krásné hladké těsto. Nesmí se trhat.
- Misku kde bude těsto kynout vymažeme olejem a vložíme do ní. A necháme 30 minut kynout. Po 30 minutách těsto přeložíme a necháme 40 minut kynout. Takto připravené těsto dáme do lednice, tam bude odpočívat 3 dny. Po třech dnech můžeme péct pizzu. Já upeču vždy dvě a další dvě až jindy. Těsto vydrží 5-6 dni v lednici.
Hlavní jídla
Mohlo by se Vám líbit