sklenka nakládaných žampionů neb jiných hub ve sladkokyselém nálevu
červený a zelený paprikový lusk
3 lžíce worcesterské máčky
3 lžíce tmavé sójové omáčky
2 lžíce ústřicové omáčky
2 lžíce solamylu
sůl, čerstvě mletý pepř
petrželka na ozdobu
Bavorské knedlíčky:
8 polotvrdých rohlíků
1 větší cibule
100 g másla
20 lžic mléka
4 žloutky
4 hrsti hrubé mouky
4 hrsti strouhanky
hrst petrželky
Postup přípravy:
Maso opláchneme, osušíme a nakrájíme přes vlákno na kousky velké asi jako na guláš. Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka. Papriky očistíme a nakrájíme asi na centimetrové proužky.
Maso a cibuli nasypeme nasucho do tlakového hrnce a lehce osmahneme, až pustí šťávu. Pak přidáme papriku a směs osolíme, okořeníme a přidáme všechny zbývající ingredience. Směs dobře promícháme, přiklopíme poklicí a dusíme doměkka (cca 30 až 45 min. podle kvality masa). Hotové maso odklopíme, solamyl smícháme s cca 100 ml vody, směs zalijeme a krátce provaříme. Podáváme s bavorskými knedlíčky.
Bavorské knedlíčky:
Rohlíky nakrájíme na malé kostičky a vložíme do misky. Cibulku nasekáme najemno a osmahneme na másle. Žloutky rozkvedláme v mléce a zalijeme jimi pečivo, ke kterému jsme přidali opraženou cibulku. Přidáme hrubou mouku, strouhanku a najemno nasekanou petrželku bez natí.
Směs pečlivě promícháme, je-li příliš řídká, dodáme strouhanku, v opačném případě můžeme přidat trochu mléka. Vlhkými dlaněmi pak tvoříme knedlíčky veliké asi jako pingpongový míček, které vaříme cca 4 až 5 minut ve vroucí vodě.