Králičí maso důkladně opláchneme, odblaníme, nakrájíme na porce, protáhneme klínky slaniny a osolíme. V pekáči rozehřejeme olej se zbylou slaninou nakrájenou na kostičky. Zpěníme nakrájenou cibuli a maso po obou stranách opečeme. Podlijeme horkou vodou, přidáme koření a pečemw zvolna ve vyhřáté troubě po obou stranách dočervena.
Během pečení maso podléváme vypečenou šťávou a doplňujeme dle potřeby vývarem. Měkké maso vyjmeme a šťávu do pekáče přecedíme. Přidáme maso a vložíme zpět do trouby.
Smetanu dobře rozmícháme s moukou, nalijeme na maso, pohybujeme mírně pekáčem, aby se šťáva smísila se smetanou a v troubě ještě chvíli zapečeme.
Dochutíme solí a podáváme s houskovým knedlíkem nebo noky a brusinkovým kompotem.