Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Hlavní jídlaVaření, pečení, recepty

Vepřové líce

Potřebné přísady:
  • vepřová líčka
  • cibule
  • vývar
  • koření
Postup přípravy:
  1. Vepřová líčka omyjeme, osolíme a opepříme. Zprudka opečeme z obou stran na tuku. Vyndáme a do omastku vložíme na proužky nakrájenou cibuli. Restujeme do hněda. Když má cibule požadovanou barvu vhodím k ní zpět maso a zapráším sladkou paprikou, krátce zarestuji a podleji vývarem. Pak přendám do předehřáté trouby na 180° a peču pod pokličkou asi 60 min. Pak poklici sundám a peču do měkka. Maso vyndám nechám vychladnout a pokrájím na plátky. Omáčku na sporáku zahustím troškou vody s hladkou moukou a dochutím. Omáčku je dobré přes sítko propasírovat. Provařím a vrátím tam maso.
  2. Přílohu nechám na Vás
Hlavní jídla
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Cuketová buchta s čabajkou a slaninou - rychlovka

Cuketová buchta s čabajkou a slaninou - rychlovka

Obrázek Vepřové placičky se sýrem a tatarskou omáčkou

Vepřové placičky se sýrem a tatarskou omáčkou

Obrázek Plecko pečené na španělský způsob

Plecko pečené na španělský způsob

Obrázek Domácí měkké bonbóny bez barviv by Romča

Domácí měkké bonbóny bez barviv by Romča

Obrázek Dukátové buchtičky s vanilkovým krémem

Dukátové buchtičky s vanilkovým krémem

Obrázek Buchtičky s vanilkovým krémem - recept 1907

Buchtičky s vanilkovým krémem - recept 1907

Obrázek Ovocné knedlíky z odpalovaného těsta

Ovocné knedlíky z odpalovaného těsta

Obrázek Jatýrka s balsamikovo - medovou omáčkou s rozmarýnovými jablky na medu

Jatýrka s balsamikovo - medovou omáčkou s rozmarýnovými jablky na medu

Obrázek Bramborové šišky - šulánky - škubánky

Bramborové šišky - šulánky - škubánky

TOPlist