Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Hlavní jídlaVaření, pečení, recepty

Žampionový quiche

Potřebné přísady:
  • 250 g hladké mouky
  • 125 g změklého másla
  • 1 žloutek
  • špetka soli
  • studená voda (cca 3-4 lžíce)

Žampionová náplň:

  • 600 g žampionů
  • 3 lžíce másla
  • 150 g smetany na vaření
  • 150 g mléka
  • 2 žloutky
  • 1 a 1/2 lžíce hladké mouky
  • sůl, pepř
  • mletý muškátový oříšek
  • šťáva z 1 citrónu
Postup přípravy:
  1. Těsto:
  2. Mouku osolíme a zpracujeme s máslem, žloutkem a vodou v hladké těsto. Těsto dáme na hodinu odpočinout do lednice. Na nepomoučeném vále vyválíme z těsta plát podle velikosti formy a formu vymazanou máslem jím vyložíme. Formu s těstem dáme do lednice a mezitím si připravíme náplň.
  3. Žampionová náplň:
  4. Očištěné a nakrájené žampiony osmahneme na másle, zasypeme moukou, přilijeme mléko a mícháme, dokud směs nezhoustne. Přidáme smetanu, ochutíme solí, pepřem, muškátovým oříškem, citrónovou šťávou a chvíli povaříme. Poté směs odstavíme ze sporáky a zamícháme do ní žloutky. Hotovou směs vylijeme na těsto a pečeme při 180 stupních 30-40 minut.
  5. Suroviny (na skleněnou formu o velikosti 30 cm)
Hlavní jídla
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Provensálské gratinované brambory s kuřecím masem

Provensálské gratinované brambory s kuřecím masem

Obrázek Kuřecí špenátová roláda s celerovými hranolky - dietní

Kuřecí špenátová roláda s celerovými hranolky - dietní

Obrázek Recept - Obalená kuřecí křidélka a rýže

Recept - Obalená kuřecí křidélka a rýže

Obrázek Debrecínské ragů z vepřového masa

Debrecínské ragů z vepřového masa

Obrázek Domácí měkké bonbóny bez barviv by Romča

Domácí měkké bonbóny bez barviv by Romča

Obrázek Veselé těstoviny se sýrovou omáčkou

Veselé těstoviny se sýrovou omáčkou

Obrázek Quiche s brokolicí, slaninou a hráškem by Romča

Quiche s brokolicí, slaninou a hráškem by Romča

Obrázek Svatomartinská husa s petrželovými knedlíčky od Martiny

Svatomartinská husa s petrželovými knedlíčky od Martiny

TOPlist