Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Hlavní jídlaVaření, pečení, recepty

Žampionový quiche

Potřebné přísady:
  • 250 g hladké mouky
  • 125 g změklého másla
  • 1 žloutek
  • špetka soli
  • studená voda (cca 3-4 lžíce)

Žampionová náplň:

  • 600 g žampionů
  • 3 lžíce másla
  • 150 g smetany na vaření
  • 150 g mléka
  • 2 žloutky
  • 1 a 1/2 lžíce hladké mouky
  • sůl, pepř
  • mletý muškátový oříšek
  • šťáva z 1 citrónu
Postup přípravy:
  1. Těsto:
  2. Mouku osolíme a zpracujeme s máslem, žloutkem a vodou v hladké těsto. Těsto dáme na hodinu odpočinout do lednice. Na nepomoučeném vále vyválíme z těsta plát podle velikosti formy a formu vymazanou máslem jím vyložíme. Formu s těstem dáme do lednice a mezitím si připravíme náplň.
  3. Žampionová náplň:
  4. Očištěné a nakrájené žampiony osmahneme na másle, zasypeme moukou, přilijeme mléko a mícháme, dokud směs nezhoustne. Přidáme smetanu, ochutíme solí, pepřem, muškátovým oříškem, citrónovou šťávou a chvíli povaříme. Poté směs odstavíme ze sporáky a zamícháme do ní žloutky. Hotovou směs vylijeme na těsto a pečeme při 180 stupních 30-40 minut.
  5. Suroviny (na skleněnou formu o velikosti 30 cm)
Hlavní jídla
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Koprová omáčka - super rychlá

Koprová omáčka - super rychlá

Obrázek Knedlíky z brambor se švestkami

Knedlíky z brambor se švestkami

Obrázek Kuskus s kuřecím masem a zeleninou

Kuskus s kuřecím masem a zeleninou

Obrázek Houbový guláš s petržekou - Strašín

Houbový guláš s petržekou - Strašín

Obrázek Tvarohové knedlíky s borůvkovým rozvarem

Tvarohové knedlíky s borůvkovým rozvarem

Obrázek Keto nízkosacharidová polévka

Keto nízkosacharidová polévka

Obrázek Čočkový salát se sušenými rajčaty

Čočkový salát se sušenými rajčaty

Obrázek Pečené brambory plněné smetanovým sýrem

Pečené brambory plněné smetanovým sýrem

TOPlist