Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Hlavní jídlaVaření, pečení, recepty

Vepřové plátky na kari se špenátem a amoletkami

Potřebné přísady:

MASO

  • vepřové kotletky
  • sůl
  • pepř
  • kari
  • hladká mouka
  • olej
  • cibule
  • masox

ŠPENÁT

  • 2 balíčky špenátového protlaku
  • cibule
  • olej
  • hladká mouka
  • 2 vejce
  • česnek
  • sůl

AMOLETKY

  • 1L mléka
  • 400g hladké mouky
  • 4 vejce
  • špetka prášku do pečiva
  • sůl
  • olej na smažení
Postup přípravy:
  1. Vepřové kotletky naklepeme, posolíme, popeříme a posypeme kari. Obalíme v hladké mouce a opékáme v pánvi na oleji. Ve vedlejším hrnci ( já dávám do papiňáku ) si připravíme orestovanou cibuli. Opečené plátky dáváme na cibuli. Pánev po plátkách zalijeme vodou a přidáme k masu + ještě podlijeme dle potřeby vodou, přidáme masox a necháme dusit ( v papiňáku stačí 10 minut od zasyčení ).
  2. ŠPENÁT - na orestovanou cibuli položíme špenátový protlak a necháme rozpustit. Ve vodě rozkvrdláme 2 lžíce hladké mouky a přilijeme ke špenátu. Přidáme vejce, prolisovaný česnek a dle chuti sůl.
  3. AMOLETKY - V mléce rozkvrdláme ostatní suroviny a na lívanečníku smažíme křupavé amoletky.
  4. VYNIKAJÍCI, NEMÁ CHYBU!!!
Hlavní jídla
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Čínské nudle s kuřecím masíčkem

Čínské nudle s kuřecím masíčkem

Obrázek Masové kuličky v rajské omáčce

Masové kuličky v rajské omáčce

Obrázek Holandský řízek s bramborovou kaší

Holandský řízek s bramborovou kaší

Obrázek Bramborové knedlíčky - noky Bavorsko

Bramborové knedlíčky - noky Bavorsko

TOPlist