V hrnci rozpustíme sádlo a na něm orestujeme na kostičky nakrájenou cibuli, ke které přisypeme drcený kmín. Cibuli restujeme dohněda. Maso nakrájíme na kostky, vložíme k cibuli a orestujeme ze všech stran. Maso během restování pustí vodu, restujeme tak dlouho, dokud se veškerá voda nevypaří. Osolíme, opepříme, poprášíme červenou paprikou, vmícháme rajský protlak a vše restujeme. Pak maso podlijeme vývarem, přidáme bobkové listy a na mírném ohni dusíme doměkka. Když je maso měkké, přidáme majoránku a krátce ještě povaříme. Omáčku nezahušťujeme, o to se postará cibule, pokud jí je dostatek.
Houskový knedlík:
Mouku prosijeme, zamícháme do ní sůl, vytvoříme v ní důlek, do kterého vyklepneme vejce, rozdrobíme droždí, přidáme spetku cukru, zalijeme vlažným mlékem a necháme 10 minut odležet. Vymícháme těsto, přidáme do něj pokrájený rohlík, promícháme a dáme na teplé těsto kynout na cca půl hodiny. Z těsta vyválíme 2-3 šišky a vaříme je v osolené vodě 18-20 minut. V polovině varu knedlíky v hrnci obrátíme. Uvařené knedlíky vyjmeme z vody, propícháme a nakrájíme.