Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Hlavní jídlaVaření, pečení, recepty

Bramborové šišky - šulánky - škubánky

Potřebné přísady:
  • 600g brambory typu B
  • 250g hrubá mouka
  • 1ks vejce - ( nejlépe z volného chovu )
  • Špetka soli
  • Na dokončení
  • Cukr moučka
  • Mák mletý
  • Máslo
Postup přípravy:
  1. Brambory vybereme menší a uvaříme je ve slupce. Necháme vychladnout a oloupeme. Propasírujeme do mísy, přidáme mouku, vejce a špetku soli. Mezitím si dáme fo kastrolu vařit vodu.
  2. Ukrajíme si z těsta kus, podsypeme a vyválíme buď dlouhého hada, kterého nakrájíme na požadovanou délku a dotvarujeme v ruce. Nebo z těsta ukrajujeme kousky, rukama vypracujeme z každého kousku šištici.
  3. Vaříme ve vroucí vodě 7 minut.
  4. Máslo rozpustíme. Šulánky dáme do misky nebo na talîř , posypeme cukrem, mletým mákem a zalijeme rozpuštěným máslem.
  5. Dobrou chuť
Hlavní jídla
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Bramborový salát - vynikající

Bramborový salát - vynikající

Obrázek Hovězí guláš s houskovým knedlíkem

Hovězí guláš s houskovým knedlíkem

Obrázek Sekaná plněná vejcem natvrdo pečená v srnčím hřbetě

Sekaná plněná vejcem natvrdo pečená v srnčím hřbetě

Obrázek Zapečené těstoviny s mletým masem a žampiony

Zapečené těstoviny s mletým masem a žampiony

Obrázek LaNgOšE mojej mamy - naozaj dobré

LaNgOšE mojej mamy - naozaj dobré

Obrázek Veselé těstoviny se sýrovou omáčkou

Veselé těstoviny se sýrovou omáčkou

Obrázek Svatomartinská husa s petrželovými knedlíčky od Martiny

Svatomartinská husa s petrželovými knedlíčky od Martiny

TOPlist