Domácí fettuccine s kuřecím masem, bazalkovým pestem, sušenými rajčaty a riccotou
Potřebné přísady:
Fettuccine:
200g farina di semola
200g italská hladká mouka typu 00
4ks celá vejce
trocha vody, podle potřeby
Na omáčku:
kuřecí prsní řízky nakrájené na kostičky
3 lžíce bazalkové pesto
4 stroužky česneku
sušená rajčata v oleji
1ks velká cibule
1ks smetana
1ks ricotta
hrubozrnná sůl
Postup přípravy:
Obě mouky smícháme dohromady, opravdu jsou nutné tyto dva druhy mouky. Pokud ve vašem obchodě tento druh nevedou, nekoupíte třeba na rohlik.cz Do mísy kde máme smíchané mouky, přidáme 4 celá vejce.
Začneme rukama vypracovávat těsto a v případě potřeby, navlhčíme ruku a pracujeme takto dokud těsto nedrží pohromadě. V tento moment já dávám těsto do robota, nandám velký hnětací hák a nechám robot pracovat zhruba 4-5 minutek. Vyndám, lehce uválím rukama, zabalím do folie a dám do lednice odpočinout alespoň na 10-15 minutek.
Tento čas využiji k přípravě omáčky.
Cibulku nakrájíme nadrobno, česnek rozplácnu nožem a také pokrájím. Rajčata v oleji otevřu a olej z rajčat, přiměřenou část naliji na pánev, přidám nakrájenou cibuli a restuji do zlatova. Přidám česnek a krátce nechám osmahnout.
Kuřecí maso pokrájené na kousky, přidám k cibuli s česnekem, po chvilce přidám bazalkové pesto a sušená rajčata, zaliji smetanou, přidám ricottu, promíchám a nechám vařit. Dochutím solí a je hotovo.
Těstoviny vyndám z lednice, vál posypu semolinou. Těsto rozdělíme na menší kousky, každý díl vždy rukou jakoby rozplácnu a projedu strojkem nejdříve na stupeň číslo 7 - to je největší šíře, kterou strojek nabízí. Následně na stupeň číslo 5 a nakonec na stupeň číslo 3. Kdo má rád silnější končí na stupni číslo 4.
Takto strojkem upravím všechny části těsta na placky, jako kdybychom dělali lasagne a následně všechny pláty projedu v nástavci na široké nudle.
Takto připravené těstoviny vložím do vroucí vody a nechám vařit 3 minuty, scedím a nechám vykapat. Na závěr promíchám těstoviny s omáčkou a podávám.