4 stroužky česneku, hrst nasekané petrželky a pažitky, sůl, pepř
Postup přípravy:
Troubu předehřejeme na 220 stupňů.
Na nádivku pokrájíme rohlíky na kostičky a dáme do mísy. Mléko našleháme se žloutky a máslem a touto směsí zalijeme rohlíky. Necháme chvíli stát, aby se rohlíky nasákly. Vmícháme ořechy, rozetřený česnek, petrželku a pažitku. Osolíme a opepříme. Z bílků uděláme sníh. Opatrně vmícháme do nádivky.
Nádivkou naplníme dobře omyté kuře, břišní dutinu i místo na prsou pod kůží. Spíchneme párátky a nohy k sobě svážeme provázkem. Kuře osolíme, opepříme a potřeme máslem.
Dáme do pekáčku a podlijeme vodou a dáme do trouby. Po 10-15 minutách teplotu snížíme na 180 stupňů. Pečeme další hodinu, přeléváme během pečení výpekem. Podáváme s vařenými nebo pečenými bramborami.