Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Hlavní jídlaVaření, pečení, recepty

Vepřové vindaloo

Potřebné přísady:
  • olej
  • 4-8str.česneku rozmixovyny nebo prolisovany
  • 3čer.cibule,nakrájené nebo rozmixované
  • 4čer.chilli papričky,nakrájené najemno
  • 500g vepř.plece,nakrájené na kostky
  • 500g zralých rajčat(nebo v plechu krájené)
  • 1-2lžíce raj.protlaku
  • 1-4lžičky mletého chilli
  • sůl,pepř

NA PASTU VINDALOO

  • 2cm kousek zázvoru
  • 1 lžička římského kmínu
  • 1/4 lžičky mleté skořice
  • 2 lžičky semínek hořčice,drcených
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 lžička kurkumy
  • 1-2lžičky garam masaly
  • 1 lžička kajánského pepře
  • 3 lžíce bílého vinného octa
  • 1 lžička krupicového cukru
Postup přípravy:
  1. Nejdiv pripravte pastu:zazvor nastrouhejte najemno,dejte do misky a pridejte ostatni suroviny a promichejte.
  2. Olej rozehrejte na panvi a osmahnete cibuli a cesnek,pak prisypte maso a opekejte do hneda.Pridejte chilli papricky,rajcata,raj.protlak a nakonec pridejte pripravenou pastu a dochutte mletym chilli.
  3. Osolte,opeprete a varte tak hodinu.Obcas promichejte a podle potreby prilijte max.pul hrnicku vody.Vindaloo nesmi byt suche.
  4. Pamatujte,ze indicka kuchyne je hodne ostra,ale kazdy si palivost muze udelat podle sebe a nemusi mu u toho shoret pusa
Hlavní jídla
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Risotto Parmigiano - Italské rizoto

Risotto Parmigiano - Italské rizoto

Obrázek Čínské nudle s kuřecím masíčkem

Čínské nudle s kuřecím masíčkem

Obrázek Domácí měkké bonbóny bez barviv by Romča

Domácí měkké bonbóny bez barviv by Romča

Obrázek Holandský řízek s bramborovou kaší

Holandský řízek s bramborovou kaší

Obrázek Zapečená růžičková kapusta

Zapečená růžičková kapusta

Obrázek Smažené bramborové třepanky se zelím -  Podzuklín

Smažené bramborové třepanky se zelím - Podzuklín

Obrázek Losos na kari s kokosovým mlékem

Losos na kari s kokosovým mlékem

TOPlist