Sekané kuřecí biftečky s hráškem na smetaně s kukuřičným knedlíkem
Potřebné přísady:
Biftečky
500g vykoštěných kuřecích stehen
žemle
mléko strouhanka
cibule
vejce
sůl
pepř
Kukuřičný kynutý knedlík
200ml tekutiny (může být 200ml mléka nebo půl na půl s vodou)
300g kukuřičné polohrubé mouky
100 g pšeničné mouky
1 vejce
1 lžičku cukru do kvásku
půl kostičky droždí
Postup přípravy:
Biftečky
Do mletého masa (500g vykostěných stehen)přidáme v mléce namočenou a vymačkanou žemli, strouhanku, nastrouhanou cibuli, vejce sůl, pepř a vše dobře promícháme. Je možné zvýraznit chuť troškou mleté papriky, nebo jiného koření. Tvoříme malé placičky, které z obou stran poprášíme moukou a opékáme po obou stranách. Vyjmeme, dáme do tepla, na výpeku orestujeme trochu mouky, zalejeme vývarem, přidáme hrášek, povaříme, zjemníme smetanou a dochutíme špetkou kari, soli a pepře.
Knedlík
200ml tekutiny (může být 200ml mléka nebo půl na půl s vodou), 300g kukuřičné polohrubé mouky, 100g pšeničné mouky, 1 vejce, 1 lžičku cukru do kvásku, půl kostičky droždí.
Z kvásku a mouky vypracujeme těsto, uděláme 2 šišky,necháme 20 minut odpočinout, a v páře vaříme 20 minut.Knedlíky jsou jak konzistencí, tak chutí úplně jiné, než ty klasické.