Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Hlavní jídlaVaření, pečení, recepty

Sekané kuřecí biftečky s hráškem na smetaně s kukuřičným knedlíkem

Potřebné přísady:

Biftečky

  • 500g vykoštěných kuřecích stehen
  • žemle
  • mléko strouhanka
  • cibule
  • vejce
  • sůl
  • pepř
  • Kukuřičný kynutý knedlík
  • 200ml tekutiny (může být 200ml mléka nebo půl na půl s vodou)
  • 300g kukuřičné polohrubé mouky
  • 100 g pšeničné mouky
  • 1 vejce
  • 1 lžičku cukru do kvásku
  • půl kostičky droždí
Postup přípravy:
  1. Biftečky
  2. Do mletého masa (500g vykostěných stehen)přidáme v mléce namočenou a vymačkanou žemli, strouhanku, nastrouhanou cibuli, vejce sůl, pepř a vše dobře promícháme. Je možné zvýraznit chuť troškou mleté papriky, nebo jiného koření. Tvoříme malé placičky, které z obou stran poprášíme moukou a opékáme po obou stranách. Vyjmeme, dáme do tepla, na výpeku orestujeme trochu mouky, zalejeme vývarem, přidáme hrášek, povaříme, zjemníme smetanou a dochutíme špetkou kari, soli a pepře.
  3. Knedlík
  4. 200ml tekutiny (může být 200ml mléka nebo půl na půl s vodou), 300g kukuřičné polohrubé mouky, 100g pšeničné mouky, 1 vejce, 1 lžičku cukru do kvásku, půl kostičky droždí.
  5. Z kvásku a mouky vypracujeme těsto, uděláme 2 šišky,necháme 20 minut odpočinout, a v páře vaříme 20 minut.Knedlíky jsou jak konzistencí, tak chutí úplně jiné, než ty klasické.
Hlavní jídla
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Luxusní křenová omáčka za pár minut

Luxusní křenová omáčka za pár minut

Obrázek Loudaný segedínský guláš podle Mirdy

Loudaný segedínský guláš podle Mirdy

Obrázek Česneková hlíva s těstovinami

Česneková hlíva s těstovinami

Obrázek Cizrna s batáty rajčaty a kokosový mlékem

Cizrna s batáty rajčaty a kokosový mlékem

TOPlist