Hledat
Filters

Sekané kuřecí biftečky s hráškem na smetaně s kukuřičným knedlíkem

Potřebné přísady:

Biftečky

  • 500g vykoštěných kuřecích stehen
  • žemle
  • mléko strouhanka
  • cibule
  • vejce
  • sůl
  • pepř
  • Kukuřičný kynutý knedlík
  • 200ml tekutiny (může být 200ml mléka nebo půl na půl s vodou)
  • 300g kukuřičné polohrubé mouky
  • 100 g pšeničné mouky
  • 1 vejce
  • 1 lžičku cukru do kvásku
  • půl kostičky droždí
Postup přípravy:
  1. Biftečky
  2. Do mletého masa (500g vykostěných stehen)přidáme v mléce namočenou a vymačkanou žemli, strouhanku, nastrouhanou cibuli, vejce sůl, pepř a vše dobře promícháme. Je možné zvýraznit chuť troškou mleté papriky, nebo jiného koření. Tvoříme malé placičky, které z obou stran poprášíme moukou a opékáme po obou stranách. Vyjmeme, dáme do tepla, na výpeku orestujeme trochu mouky, zalejeme vývarem, přidáme hrášek, povaříme, zjemníme smetanou a dochutíme špetkou kari, soli a pepře.
  3. Knedlík
  4. 200ml tekutiny (může být 200ml mléka nebo půl na půl s vodou), 300g kukuřičné polohrubé mouky, 100g pšeničné mouky, 1 vejce, 1 lžičku cukru do kvásku, půl kostičky droždí.
  5. Z kvásku a mouky vypracujeme těsto, uděláme 2 šišky,necháme 20 minut odpočinout, a v páře vaříme 20 minut.Knedlíky jsou jak konzistencí, tak chutí úplně jiné, než ty klasické.
Hlavní jídla
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

TOPlist