Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Hlavní jídlaVaření, pečení, recepty

Chilli con Carne

Potřebné přísady:
  • 2 cibule
  • cca 4-5 stroužků česneku
  • olej
  • 500-600g mletého masa mix
  • 2 protlaky ty husté-ne pyré
  • sáček koření kotány chilli con carne
  • trošku kari
  • trochu kečupu-ale nemusí být
  • sůl
  • 2 konzervy červených fazolí ve slaném nálevu- ne v tomatě
  • 1 malá plechovka kukuřice
  • 1 bujón nebo 1/2 masoxu
  • 3 čtverečky hořké čokolády
  • lžička solamylu
  • kdo chce ještě špetku chilli, ale koření je ostré dost,
Postup přípravy:
  1. Ve velkém hrnci si na oleji osmahneme najemno nasekané cibule a česnek. Pak přidáme maso, rozdrobíme, osmahneme doběla a opékáme asi 10 minut. Pak přidáme protlaky a koření, toho kotány aspoň půl sáčku, ale když je víc masa klidně celý a chvilku dusíme. Můžeme přidat i kečup.
  2. Pak přiljeme fazole i s nálevem a kukuřici-tu jsem scedila. Potom dolijeme trochou vody, přidáme bujón nebo masox, dáme na nejnižší oheň a necháme asi 45 minut probublávat. Vaříme pomalu.
  3. Pak přidáme kostičky čokolády, necháme rozpustit a nakonec zahustíme malou lžičkou solamylu rozpuštěnou ve troše studené vody. Vlijeme do vroucí omáčky a provaříme 5 minut. Podáváme s rýží nebo čerstvým chlebem.
  4. Dobrou chuť!!!
Hlavní jídla
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Zapečené, smetanové kuřecí závitky se špenátem

Zapečené, smetanové kuřecí závitky se špenátem

Obrázek Česneková hlíva s těstovinami

Česneková hlíva s těstovinami

Obrázek Cannelloni se špenátem a ricottou

Cannelloni se špenátem a ricottou

Obrázek Houbový guláš s petržekou - Strašín

Houbový guláš s petržekou - Strašín

Obrázek Cuketová mini roláda s lososem

Cuketová mini roláda s lososem

Obrázek Jatýrka s balsamikovo - medovou omáčkou s rozmarýnovými jablky na medu

Jatýrka s balsamikovo - medovou omáčkou s rozmarýnovými jablky na medu

TOPlist