Hledat
Filters

Kachnička s třemi druhy knedlíků a dvěma druhy zelí

Potřebné přísady:

KARLOVARSKÝ KNEDLÍK:

  • 5 vajec
  • 850g rohlík nebo houska - ( jakékoli bílé pečivo)
  • 520 ml mléko
  • špetka soli
  • petrželka
  • hrubá mouka cca 310g

BRAMBOROVÝ KNEDLÍK:

  • 500g brambor uvařených ve slupce
  • 1 ks vejce
  • sůl
  • 100g krupice
  • 3 lžíce bramborového škrobu
  • 100g hrubé mouky

HOUSKOVÝ KNEDLÍK:

  • 500g hrubá mouka
  • 2- 3 dc vlažné mléko
  • sůl
  • 25g droždí
  • špetička cukru

KACHNA:

  • kachna
  • med
  • sůl
  • tymián
  • jablko

ČERVENÉ ZELÍ:

  • sterilované červené zelí
  • olej
  • cibule
  • sůl
  • cukr
  • mouka

BÍLÉ ZELÍ:

  • sterilované bílé zelí
  • olej
  • cibule
  • sůl
  • cukr
  • mouka
Postup přípravy:
  1. KACHNA:
  2. Kachnu osolíme zvenku i zevnitř. Dovnitř do kachny vložíme jablko. Kachnu potřeme důkladně medem a posypeme tymiánem - ( pokud nemáte tymián rádi, můžete tuto ingredienci klidně vynechat) Kachnu podlijeme vodou a dáme péct. Pečeme pozvolna cca 2,5 hodiny a poléváme výpekem. Občas potřeme znovu medem.
  3. KARLOVARSKÝ KNEDLÍK:
  4. Rohlíky nakrájíme na kostičky. Já používám již předem nakrájené a proschlé je to tak lepší, ale není to nutnost. Rohlíkové kostičky namočíme mlékem a jakoby vyždímáme v ruce. Vejce rozdělíme na bílky a na žloutky. Do mističky kde máme žloutky přidáme mléko a sůl s špetku muškátového květu a prošleháme, dále přidáváme mouku až máme krásné těsto. Do nakrájených kostiček nasáklých mlékem přidáme pettržel a již připravené těsto a promícháme. Z bílků si vyšleháme pevný tuhý sníh. To, že je sníh správně ušlehán poznáme tak, že nádobu s vyšlehaným sněhem otočíme a sníh nám krásně drží. Vyšlehaný sníh opatrně přidáme k těstu. Vytvarujeme knedlíky - můžete pomocí folie. Hotovo dáme vařit cca 20 min.
  5. BRAMBOROVÝ KNEDLÍK:
  6. Brambory uvaříme ve slupce do měkka a necháme vychladnout. Oloupeme a nastrouháme. Všechny suroviny potřebné na knedlík smícháme a propracujeme. Utvoříme knedlíky a vaříme v osolené vodě cca 20min.
  7. HOUSKOVÝ KNEDLÍK:
  8. Do domácí pekárny dáme nejprve suroviny, které jsou tekuté pak mouku a na jednu stranu droždí s cukrem a na druhou sůl. Pokud nemáte domácí pekárnu zaděláváme klasicky vůbec nevadí. Zapneme na program těsto a necháme pracovat pekárnu. Po vykynutí s těsta válíme na pomoučnéném válu knedlíky, které buď vaříme v osolené vodě a nebo na páře. Ve vodě cca 18 min v páře to trvá déle, ale jsou úžasné.
  9. ČERVENÉ A BÍLÉ ZELÍ:
  10. Na oleji zpěníme cibulku a osmažíme dosklovata. Na cibulku dáme zelí s polovinou nálevu a přidáme sklenici vody. Dusíme doměka. Pocukrujeme a osolíme. Bokem si uděláme záklepku - 3 lžíce hladké mouky rozšleháme s trochou vody a záklepkou zahustíme. Kdo nechce zahustěné nemusí a může zelí nechat jen tak.
Hlavní jídla

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Svíčková omáčka s houskovým knedlíčkem podle Martiny

Svíčková omáčka s houskovým knedlíčkem podle Martiny

42
Zobrazit detail Svíčková omáčka s houskovým knedlíčkem podle Martiny
Obrázek Česnekové špagety s karamelizovanou cibulkou, žampiony a sušenými rajčaty

Česnekové špagety s karamelizovanou cibulkou, žampiony a sušenými rajčaty

3.638
Zobrazit detail Česnekové špagety s karamelizovanou cibulkou, žampiony a sušenými rajčaty
Obrázek Kráľovská plnená morčacia rolka od Sveta železníc

Kráľovská plnená morčacia rolka od Sveta železníc

11
Zobrazit detail Kráľovská plnená morčacia rolka od Sveta železníc
Obrázek Holandský řízek s bramborovou kaší

Holandský řízek s bramborovou kaší

Zobrazit detail Holandský řízek s bramborovou kaší
Obrázek Vepřové maso pečené ve smetaně

Vepřové maso pečené ve smetaně

Zobrazit detail Vepřové maso pečené ve smetaně
Obrázek Fusilly na hříbkách se smetanou, ricottou a ořechovým pestem

Fusilly na hříbkách se smetanou, ricottou a ořechovým pestem

Zobrazit detail Fusilly na hříbkách se smetanou, ricottou a ořechovým pestem
TOPlist