Hledat
Filters

Lokše by Romča

Potřebné přísady:

Těsto

  • 1200g brambor
  • 390g hladká mouka

Náplň

  • cukr moučka
  • mletý mák
  • Na potření rozpuštěné máslo
Postup přípravy:
  1. Brambory uvaříme ve slupce a necháme vychladnout. Oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle, přidáme hladkou mouku a rukama vypracujeme těsto. Přendáme na pomoučněný vál, vyválíme hada a ukrajujeme kusy ze krerých válečkem vyválíme placky.
  2. Pečeme na tálu nebo palačinkovač, suché pánvi a po upečení dáváme na talíř a ihned potíráme rozpuštěným máslem.
  3. Nakonec pocukrujeme a posypeme mákem, zakápneme rozpuštěným máslem a stočíme jako palačinky.
  4. Tip- kdo chce muže podávat na dlani se zelím a škvarky například.
Hlavní jídla

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Těstoviny s kuřecím masem a smetanovou omáčkou

Těstoviny s kuřecím masem a smetanovou omáčkou

Zobrazit detail Těstoviny s kuřecím masem a smetanovou omáčkou
Obrázek Kuře na žampionech se šunkovými knedlíky

Kuře na žampionech se šunkovými knedlíky

42
Zobrazit detail Kuře na žampionech se šunkovými knedlíky
Obrázek Vepřové maso pečené ve smetaně

Vepřové maso pečené ve smetaně

Zobrazit detail Vepřové maso pečené ve smetaně
Obrázek Houbový guláš s petržekou - Strašín

Houbový guláš s petržekou - Strašín

Zobrazit detail Houbový guláš s petržekou - Strašín
Obrázek Telecí medajlonky v prosciuttu s liškami, žampiony a bramborovou kaší

Telecí medajlonky v prosciuttu s liškami, žampiony a bramborovou kaší

Zobrazit detail Telecí medajlonky v prosciuttu s liškami, žampiony a bramborovou kaší
Obrázek Dim sum knedlíčky s krůtím masem a krevetami

Dim sum knedlíčky s krůtím masem a krevetami

51
Zobrazit detail Dim sum knedlíčky s krůtím masem a krevetami
TOPlist