Hledat
Filters

Lokše by Romča

Potřebné přísady:

Těsto

  • 1200g brambor
  • 390g hladká mouka

Náplň

  • cukr moučka
  • mletý mák
  • Na potření rozpuštěné máslo
Postup přípravy:
  1. Brambory uvaříme ve slupce a necháme vychladnout. Oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle, přidáme hladkou mouku a rukama vypracujeme těsto. Přendáme na pomoučněný vál, vyválíme hada a ukrajujeme kusy ze krerých válečkem vyválíme placky.
  2. Pečeme na tálu nebo palačinkovač, suché pánvi a po upečení dáváme na talíř a ihned potíráme rozpuštěným máslem.
  3. Nakonec pocukrujeme a posypeme mákem, zakápneme rozpuštěným máslem a stočíme jako palačinky.
  4. Tip- kdo chce muže podávat na dlani se zelím a škvarky například.
Hlavní jídla

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Vepřové plátky na kari se špenátem a amoletkami

Vepřové plátky na kari se špenátem a amoletkami

31
Zobrazit detail Vepřové plátky na kari se špenátem a amoletkami
Obrázek Vepřové medailonky s americkými brambory

Vepřové medailonky s americkými brambory

4.333
Zobrazit detail Vepřové medailonky s americkými brambory
Obrázek Vepřové medailonky se žampionovou omáčkou a bramborovými noky

Vepřové medailonky se žampionovou omáčkou a bramborovými noky

Zobrazit detail Vepřové medailonky se žampionovou omáčkou a bramborovými noky
Obrázek Vepřová kotleta v zeleninovém kabátku

Vepřová kotleta v zeleninovém kabátku

41
Zobrazit detail Vepřová kotleta v zeleninovém kabátku
Obrázek Bramborový závin pečený - Horní Vltavice

Bramborový závin pečený - Horní Vltavice

Zobrazit detail Bramborový závin pečený - Horní Vltavice
TOPlist