Lokše by Romča
Potřebné přísady:Těsto
- 1200g brambor
- 390g hladká mouka
Náplň
- cukr moučka
- mletý mák
- Na potření rozpuštěné máslo
Postup přípravy:
- Brambory uvaříme ve slupce a necháme vychladnout. Oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle, přidáme hladkou mouku a rukama vypracujeme těsto. Přendáme na pomoučněný vál, vyválíme hada a ukrajujeme kusy ze krerých válečkem vyválíme placky.
- Pečeme na tálu nebo palačinkovač, suché pánvi a po upečení dáváme na talíř a ihned potíráme rozpuštěným máslem.
- Nakonec pocukrujeme a posypeme mákem, zakápneme rozpuštěným máslem a stočíme jako palačinky.
- Tip- kdo chce muže podávat na dlani se zelím a škvarky například.
Hlavní jídla
Mohlo by se Vám líbit