Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Hlavní jídlaVaření, pečení, recepty

Lyonské brambory se slaninou

Potřebné přísady:
  • brambory
  • cibule
  • slanina nebo pancetta
  • máslo
  • olivový olej
  • sůl, pepř
  • petrželka
Postup přípravy:
  1. Brambory nakrájíme na plátky a dáme vařit na tři až čtyři minutky. Na pánvi trošku na sucho opečeme slaninu, přidáme asi lžíci a půl másla a cibulku. Když se máslo rozpustí přidáme i olej a restujeme pár minut. Brambory usušíme v čisté utěrce a a přidáme na pánev. Testuje aby cibulka krásně zezlátla a brambůzky se opekly. Nakonec osolíme, opepříme a posypeme petrželkou.
  2. Jako variace můžeme přidat sýr, nebo konce jak obměnu smetanu.
Hlavní jídla
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Bramborový salát - vynikající

Bramborový salát - vynikající

Obrázek Zeleninový salát s kuřecím masem - dietní

Zeleninový salát s kuřecím masem - dietní

Obrázek Pravá italská pizza pro každého

Pravá italská pizza pro každého

Obrázek Česnekové špagety s karamelizovanou cibulkou, žampiony a sušenými rajčaty

Česnekové špagety s karamelizovanou cibulkou, žampiony a sušenými rajčaty

Obrázek Smažené bramborové třepanky se zelím -  Podzuklín

Smažené bramborové třepanky se zelím - Podzuklín

Obrázek Brokolice se slaninou a kukuřicí

Brokolice se slaninou a kukuřicí

TOPlist