Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Hlavní jídlaVaření, pečení, recepty

Lyonské brambory se slaninou

Potřebné přísady:
  • brambory
  • cibule
  • slanina nebo pancetta
  • máslo
  • olivový olej
  • sůl, pepř
  • petrželka
Postup přípravy:
  1. Brambory nakrájíme na plátky a dáme vařit na tři až čtyři minutky. Na pánvi trošku na sucho opečeme slaninu, přidáme asi lžíci a půl másla a cibulku. Když se máslo rozpustí přidáme i olej a restujeme pár minut. Brambory usušíme v čisté utěrce a a přidáme na pánev. Testuje aby cibulka krásně zezlátla a brambůzky se opekly. Nakonec osolíme, opepříme a posypeme petrželkou.
  2. Jako variace můžeme přidat sýr, nebo konce jak obměnu smetanu.
Hlavní jídla
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Sterilované lečo - do rizota, číny na pizzu nebo klasicky se salámem

Sterilované lečo - do rizota, číny na pizzu nebo klasicky se salámem

Obrázek Česnekové špagety s karamelizovanou cibulkou, žampiony a sušenými rajčaty

Česnekové špagety s karamelizovanou cibulkou, žampiony a sušenými rajčaty

Obrázek Recept - Obalená kuřecí křidélka a rýže

Recept - Obalená kuřecí křidélka a rýže

Obrázek Kuskus s kuřecím masem a zeleninou

Kuskus s kuřecím masem a zeleninou

Obrázek Cannelloni se špenátem a ricottou

Cannelloni se špenátem a ricottou

Obrázek Quiche s brokolicí, slaninou a hráškem by Romča

Quiche s brokolicí, slaninou a hráškem by Romča

Obrázek Fusilly na hříbkách se smetanou, ricottou a ořechovým pestem

Fusilly na hříbkách se smetanou, ricottou a ořechovým pestem

Obrázek Sekané kuřecí biftečky s hráškem na smetaně s kukuřičným knedlíkem

Sekané kuřecí biftečky s hráškem na smetaně s kukuřičným knedlíkem

TOPlist