Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Hlavní jídlaVaření, pečení, recepty

Lyonské brambory se slaninou

Potřebné přísady:
  • brambory
  • cibule
  • slanina nebo pancetta
  • máslo
  • olivový olej
  • sůl, pepř
  • petrželka
Postup přípravy:
  1. Brambory nakrájíme na plátky a dáme vařit na tři až čtyři minutky. Na pánvi trošku na sucho opečeme slaninu, přidáme asi lžíci a půl másla a cibulku. Když se máslo rozpustí přidáme i olej a restujeme pár minut. Brambory usušíme v čisté utěrce a a přidáme na pánev. Testuje aby cibulka krásně zezlátla a brambůzky se opekly. Nakonec osolíme, opepříme a posypeme petrželkou.
  2. Jako variace můžeme přidat sýr, nebo konce jak obměnu smetanu.
Hlavní jídla
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Gratinované kuřecí plátky se smetanosýrovou zeleninou

Gratinované kuřecí plátky se smetanosýrovou zeleninou

Obrázek Cuketová buchta s čabajkou a slaninou - rychlovka

Cuketová buchta s čabajkou a slaninou - rychlovka

Obrázek Kuřecí čína s rýží třech barev

Kuřecí čína s rýží třech barev

Obrázek Svíčková omáčka s houskovým knedlíčkem podle Martiny

Svíčková omáčka s houskovým knedlíčkem podle Martiny

Obrázek Vepřové medailonky se žampionovou omáčkou a bramborovými noky

Vepřové medailonky se žampionovou omáčkou a bramborovými noky

Obrázek Masové kuličky v rajské omáčce

Masové kuličky v rajské omáčce

Obrázek Bramborový quiche s ricottou špenátem a vejci

Bramborový quiche s ricottou špenátem a vejci

Obrázek Těstoviny se smetanovou omáčkou s liškami

Těstoviny se smetanovou omáčkou s liškami

TOPlist