Hledat
Filters

Kuře s jarní nádivkou

Potřebné přísady:
  • kuře
  • 4ks rohlík
  • mléko
  • cibule
  • slanina
  • olej
  • 3 vejce
  • pažitka
  • sůl
  • pepř
  • muškátový oříšek
  • strouhanka
  • brambory
Postup přípravy:
  1. Nejdříve si připravíme nádivku: nakrájíme 4 rohlíky na kostičky, dáme je do mísy. Zalijeme mlékem, aby ho nakrájené pečivo nasáklo. Cibuli a slaninu nakrájíme nadrobno a zpěníme společně na pánvi. Po vychladnutí přidáme k pečivu do mísy. Přidáme 3 vejce, nasekanou pažitku, sůl, pepř a mletý muškátový oříšek. Pokud je nádivka řídká, přidáme strouhanku. Pořádně promícháme.
  2. Omyté a osolené kuře naplníme nádivkou. Plníme vnitřek kuřete a nezapomeneme dát náplň i pod kůži a do otvoru po krku. Buď kuře sešijeme nebo spíchneme jehlama, aby nám nádivka zůstala pěkně uvnitř. Pečeme v troubě na másle při teplotě 180 stupňů. Podléváme a pečeme dozlatova. Podáváme s vařenými brambory.
Hlavní jídla
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Luxusní křenová omáčka za pár minut

Luxusní křenová omáčka za pár minut

42
Zobrazit detail Luxusní křenová omáčka za pár minut
Obrázek Vepřové medailonky se žampionovou omáčkou a bramborovými noky

Vepřové medailonky se žampionovou omáčkou a bramborovými noky

Zobrazit detail Vepřové medailonky se žampionovou omáčkou a bramborovými noky
Obrázek Květákové karbanátky se sýrem

Květákové karbanátky se sýrem

Zobrazit detail Květákové karbanátky se sýrem
Obrázek Bramborovo-perníkové knedlíky plněné sušenou švestkou a marcipánem

Bramborovo-perníkové knedlíky plněné sušenou švestkou a marcipánem

Zobrazit detail Bramborovo-perníkové knedlíky plněné sušenou švestkou a marcipánem
TOPlist