Šmalduch
Potřebné přísady:
- rýže
- brambory
- cibule
- česnek
- sůl
- zeleninový vývar domácí nebo v kostce
- mrkev
- pažitka
- kopřivy
- paprika červené - čerstvá
- tvaroh polotvrdý
- pažitka
- olivový olej
- máslo - nemusí být
Postup přípravy:
- Brambory uvaříme ve slupce. Rýži - ( používám obyčejnou ne tu v sáčcích) uvaříme. Na pánvičku dáme trochu olivového oleje a na něj 2 cibule nakrájené na větší kousky a česnek pokrájený na kolečka. Česneku dávám tak šest stroužků. Opékáme dozlatova, potom přidáme mrkev nakrájenou na tenké proužky, papriku, pažitku a nakonec spařené a pokrájené kopřivy a podlijeme vývarem, osolíme. Necháme chvilku vařit, vývar by se nám ovšem neměl vyvařit.
- Brambory oloupeme, nakrájíme na plátky. Do pekáče dáváme na dno polovinu rýže na rýži, dáme směs z pekáčku - také polovinu, posolíme a naskládáme brambory na kolečka a zasypeme polovinou tvarohu. Opět posolíme. Postu ještě jednou opakujeme, navrch můžeme dát kousky másla a dáme zapéct do trouby cca na 15 minut.
- Po zapečení podáváme s bílým jogurtem do kterého jsme přetím nastrouhali česnek a lehce posolíme a promícháme. Česnek dává každý podle své chuti.
- Dobrou chuť!!!!
Hlavní jídlaAutor receptuRomča
Mohlo by se Vám líbit