Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Hlavní jídlaVaření, pečení, recepty

Šmalduch

Potřebné přísady:
  • rýže
  • brambory
  • cibule
  • česnek
  • sůl
  • zeleninový vývar domácí nebo v kostce
  • mrkev
  • pažitka
  • kopřivy
  • paprika červené - čerstvá
  • tvaroh polotvrdý
  • pažitka
  • olivový olej
  • máslo - nemusí být
Postup přípravy:
  1. Brambory uvaříme ve slupce. Rýži - ( používám obyčejnou ne tu v sáčcích) uvaříme. Na pánvičku dáme trochu olivového oleje a na něj 2 cibule nakrájené na větší kousky a česnek pokrájený na kolečka. Česneku dávám tak šest stroužků. Opékáme dozlatova, potom přidáme mrkev nakrájenou na tenké proužky, papriku, pažitku a nakonec spařené a pokrájené kopřivy a podlijeme vývarem, osolíme. Necháme chvilku vařit, vývar by se nám ovšem neměl vyvařit.
  2. Brambory oloupeme, nakrájíme na plátky. Do pekáče dáváme na dno polovinu rýže na rýži, dáme směs z pekáčku - také polovinu, posolíme a naskládáme brambory na kolečka a zasypeme polovinou tvarohu. Opět posolíme. Postu ještě jednou opakujeme, navrch můžeme dát kousky másla a dáme zapéct do trouby cca na 15 minut.
  3. Po zapečení podáváme s bílým jogurtem do kterého jsme přetím nastrouhali česnek a lehce posolíme a promícháme. Česnek dává každý podle své chuti.
  4. Dobrou chuť!!!!
Hlavní jídla
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Luxusní křenová omáčka za pár minut

Luxusní křenová omáčka za pár minut

Obrázek Debrecínské ragů z vepřového masa

Debrecínské ragů z vepřového masa

Obrázek Květákové karbanátky se sýrem

Květákové karbanátky se sýrem

Obrázek Makaróny se smetanovou omáčkou, pancettou, vejci a parmazánem

Makaróny se smetanovou omáčkou, pancettou, vejci a parmazánem

Obrázek Těstoviny s lososem a rajčaty

Těstoviny s lososem a rajčaty

TOPlist