Recept na Hložánkovy vejce je vyhlášenej široko daleko.
- Hložánkovy vejce před použitím důkladně omyjeme a následně, pro jistotu, ještě přelijeme vroucí vodou. Odblaníme a opět omyjeme. Při přípravě je důležité přesně trefit konzistenci vajec !!! To je druhá nejdůležitější věc při přípravě této dobroty. Dobře trefená doba přípravy se projevuje epesní příchutí. Epesní příchuť poznáte tak, že není rozeznatelná od všech jiných příchutí, jelikož každou z nich obsahuje. Tím pádem ovšem vzniká problém, že většina lidí není schopná tuto příchuť cítit. Dále už pak pokračujeme jako u běžné přípravy volského oka. Při přesném dodržení přípravy postupu, nebudete nutně po konzumaci pokrmu potřebovat více toalet v domě.
- Přesný a podrobný videonávod naleznete v tomto odkazu http://novaplus.nova.cz/porad/ulice/video/2325-ulice-2650-dil , recept začíná v 28:56 a druhá část 31:27.
- Přejeme dobrou chuť a kulturní prožití večeře s přáteli.