Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Hlavní jídlaVaření, pečení, recepty

Horčicová smetanová omáčka - vynikající

Potřebné přísady:
  • hovězí zadní maso ( ale i jakékoliv jiné - kuřecí, vepřové, telecí, nebo i čufty z mletého masa - hovězí je ale NEJ… )
  • sůl
  • pepř
  • olej
  • cibule
  • plnotučná hořčice
  • masox
  • šlehačka
  • zakysaná smetana
  • hladká mouka
  • mléko
  • citron
Postup přípravy:
  1. Hovězí zadní maso nakrájíme na dlouhé nudličky. Cibuli orestujeme na oleji dozlatova, přidáme maso, sůl, pepř a masox ( pokud nebudete dělat velké množství, jako se dělává u nás, úplně bude stačit jen půl kostičky ) Dusíme, dokud není masíčko úplně měkkoučké. Přidáme 4-6 lžic plnotučné hořčice ( znovu dle množství omáčky ) a zalijeme směsí ze šlehačky, zakysané smetany a hladké mouky. Dle potřeby zředíme mlékem. Dochutíme šťávou a kůrou z citronu, popř. Podravkou.
  2. U nás podáváme s houskovým knedlíkem, ale maminy dělají i s těstovinami, rýží, brambory - prostě každý dle své chuti…..
  3. VYNIKAJÍCÍ A RYCHLÁ OMÁČKA!!!
Hlavní jídla
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Loudaný segedínský guláš podle Mirdy

Loudaný segedínský guláš podle Mirdy

Obrázek Vepřové maso pečené ve smetaně

Vepřové maso pečené ve smetaně

Obrázek Hovězí guláš s houskovým knedlíkem

Hovězí guláš s houskovým knedlíkem

Obrázek Dukátové buchtičky s vanilkovým krémem

Dukátové buchtičky s vanilkovým krémem

Obrázek Těstoviny s cuketou, sušenými rajčaty a ricottou by Romča

Těstoviny s cuketou, sušenými rajčaty a ricottou by Romča

Obrázek Gratinované těstoviny s tuňákem

Gratinované těstoviny s tuňákem

Obrázek Bramborovo-perníkové knedlíky plněné sušenou švestkou a marcipánem

Bramborovo-perníkové knedlíky plněné sušenou švestkou a marcipánem

TOPlist