Hledat
Filters

Zapečené, smetanové kuřecí závitky se špenátem

Potřebné přísady:

Na závitky:

  • 4 stehenní kuřecí řízky listový špenát (i mražený)
  • sušený česnek
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř

Na přeliv:

  • 250ml smetany na šlehání
  • 50-100g strouhaného sýra (použila jsem blaťácké zlato)
  • petrželka
  • sůl
Postup přípravy:
  1. Stehenní řízky rozložíme, osolíme, opepříme, poklademe špenátem a ten pak posypeme sušeným česnekem. Zavineme a vkládáme do pekáčku vedle sebe, "spojem" dolů.
  2. Smetanu smícháme s nastrouhaným sýrem, osolíme, přidáme nasekanou petrželku a vše řádně promícháme. Směsí přelijeme závitky v pekáčku a pečeme v předehřáte troubě na cca 180°C doměkka (já nejdříve pekla zakryté a před koncem pečení odkryla a dopekla dozlatova).
Hlavní jídla
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Vepřové řízečky v bramborákovém těstíčku

Vepřové řízečky v bramborákovém těstíčku

Zobrazit detail Vepřové řízečky v bramborákovém těstíčku
Obrázek Kuřecí špenátová roláda s celerovými hranolky - dietní

Kuřecí špenátová roláda s celerovými hranolky - dietní

42
Zobrazit detail Kuřecí špenátová roláda s celerovými hranolky - dietní
Obrázek Vepřové medailonky se žampionovou omáčkou a bramborovými noky

Vepřové medailonky se žampionovou omáčkou a bramborovými noky

Zobrazit detail Vepřové medailonky se žampionovou omáčkou a bramborovými noky
Obrázek Barevná sekaná s hlívou ústřičnou

Barevná sekaná s hlívou ústřičnou

Zobrazit detail Barevná sekaná s hlívou ústřičnou
Obrázek Vepřové maso pečené ve smetaně

Vepřové maso pečené ve smetaně

Zobrazit detail Vepřové maso pečené ve smetaně
Obrázek Svatomartinská husa s petrželovými knedlíčky od Martiny

Svatomartinská husa s petrželovými knedlíčky od Martiny

51
Zobrazit detail Svatomartinská husa s petrželovými knedlíčky od Martiny
Obrázek Kachna s červeným zelím a bramborovým knedlíkem

Kachna s červeným zelím a bramborovým knedlíkem

Zobrazit detail Kachna s červeným zelím a bramborovým knedlíkem
TOPlist