Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Hlavní jídlaVaření, pečení, recepty

Smaženky

Potřebné přísady:
  • plátky chleba - toustový (ideálně světlý nebo šumava)
  • 2–3 vejce
  • 100 ml mléka
  • sůl
  • pepř
  • rostlinný olej na smažení
  • Volitelné na dochucení nebo podávání:
  • strouhaný sýr
  • šunka nebo salám
  • kečup, hořčice, čerstvá zelenina
  • pažitka, petržel
Postup přípravy:
  1. V misce rozšlehej vejce s mlékem, osol a opepři podle chuti.
  2. Plátky chleba namáčej z obou stran do vaječné směsi.
  3. Na pánvi rozehřej olej a chleby opékej z obou stran dozlatova (asi 2–3 minuty z každé strany).
  4. Hotové smaženky pokládej na papírovou utěrku, aby se odsál přebytečný tuk.
  5. Podávej horké – samotné, nebo se sýrem, zeleninou či oblíbenou omáčkou.
Hlavní jídla

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Kuře na žampionech se šunkovými knedlíky

Kuře na žampionech se šunkovými knedlíky

Obrázek Nadýchané bramborové lívance

Nadýchané bramborové lívance

Obrázek Česneková hlíva s těstovinami

Česneková hlíva s těstovinami

Obrázek Slané bramborové vafle se sýrem a šunkou

Slané bramborové vafle se sýrem a šunkou

Obrázek  Zdravá tortilová snídaně (quiche z tortilly)

Zdravá tortilová snídaně (quiche z tortilly)

TOPlist