Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Hlavní jídlaVaření, pečení, recepty

Smažené bramborové třepanky se zelím - Podzuklín

Předpis byl bez gramáže,tak jsem si to vypočítala na 1 kg brambor. Je to opravdu výborná večeře.

Potřebné přísady:

Těsto:

  • 1 kg brambor vařených ve slupce
  • 12 dkg hrubé mouky
  • 10 dkg krupice
  • 1 vejce
  • 1 lžička soli

Náplň:

  • 50 dkg kysaného zelí
  • 20 dkg uzeného nebo uzené slaniny
  • 1 cibule
  • sádlo
  • sůl
Postup přípravy:
  1. Cibulku s uzeným osmahneme na sádle,přidáme zelí i se šťávou a krátce podusíme.Dochutíme solí. Necháme vychladit.
  2. Vařené brambory necháme skoro vychladnout,rozstrouháme na jemném struhadle, přidáme vejce, mouku,krupici,sůl a vypracujeme hladké těsto.
  3. Pracovní plochu si podsypeme trochou hrubé mouky, z těsta tvoříme placičky, na které dáme náplň a stočíme jako buchty. Rukou zploštíme a smažíme na oleji na pánvičce.
  4. Dobrou chuť!
Hlavní jídla
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Bramborové knedlíčky - noky Bavorsko

Bramborové knedlíčky - noky Bavorsko

Obrázek Makaróny se smetanovou omáčkou, pancettou, vejci a parmazánem

Makaróny se smetanovou omáčkou, pancettou, vejci a parmazánem

TOPlist