Zelné placky
Potřebné přísady:
- malá hlávka zelí
- 2ks vejce
- sůl
- česnekem podle chuti
- pepř
- mletý kmín
- prášek do pečiva polovina
- hladká mouka
- voda
Postup přípravy:
- Vejce našleháme smícháme se solí kořením a vodou a zahustíme moukou smíchanou s práškem do pečiva tak, aby nám vzniklo řídké těsto. Přidáme omyté a na drobní pokrájené čerstvé zelí a promícháme.
- Na pánev dáme olej a lžící klademe bochánky, které lehce rozprostřeme a opečeme z obou stran. Klademe na obrovské, aby se odstranil přebytečný olej. Podáváme s bramborovou kaší.
- Tip: kdo chce přidá do těsta strouhaný sýr - eidam nebo gouda a také uzeniny :-) každý podle sebe, chuti se meze nekladou.
Hlavní jídla
Mohlo by se Vám líbit