Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Hlavní jídlaVaření, pečení, recepty

Zelné placky

Potřebné přísady:
  • malá hlávka zelí
  • 2ks vejce
  • sůl
  • česnekem podle chuti
  • pepř
  • mletý kmín
  • prášek do pečiva polovina
  • hladká mouka
  • voda
Postup přípravy:
  1. Vejce našleháme smícháme se solí kořením a vodou a zahustíme moukou smíchanou s práškem do pečiva tak, aby nám vzniklo řídké těsto. Přidáme omyté a na drobní pokrájené čerstvé zelí a promícháme.
  2. Na pánev dáme olej a lžící klademe bochánky, které lehce rozprostřeme a opečeme z obou stran. Klademe na obrovské, aby se odstranil přebytečný olej. Podáváme s bramborovou kaší.
  3. Tip: kdo chce přidá do těsta strouhaný sýr - eidam nebo gouda a také uzeniny :-) každý podle sebe, chuti se meze nekladou.
Hlavní jídla

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Vepřové medailonky se žampionovou omáčkou a bramborovými noky

Vepřové medailonky se žampionovou omáčkou a bramborovými noky

Obrázek Česneková hlíva s těstovinami

Česneková hlíva s těstovinami

Obrázek Dýně s ořechovým pestem od Zuzky

Dýně s ořechovým pestem od Zuzky

Obrázek Domácí měkké bonbóny bez barviv by Romča

Domácí měkké bonbóny bez barviv by Romča

Obrázek Bramborový závin pečený - Horní Vltavice

Bramborový závin pečený - Horní Vltavice

Obrázek Těstoviny s lososem a rajčaty

Těstoviny s lososem a rajčaty

Obrázek Zapečené snídaňové vločky s banánem a čokoládou

Zapečené snídaňové vločky s banánem a čokoládou

Obrázek 🍗 Pečené kuřecí maso s růžičkovou kapustou a žampiony

🍗 Pečené kuřecí maso s růžičkovou kapustou a žampiony

TOPlist