Hledat
Filters

Bramborový závin pečený - Horní Vltavice

Dělám ho ráda k večeři, moc dobrý je k němu salát z hlávkového zelí. Původní náplň je jen cibule a uzený, já to vylepšuji o špenát.

Potřebné přísady:

Suroviny na závin:

  • asi 80 dkg vařených brambor ve slupce
  • 20 dkg polohrubé mouky
  • 1 vejce
  • sůl

Náplň:

  • 2ks cibule
  • nakrájené uzené
Postup přípravy:
  1. Brambory propasírujeme nebo nastrouháme,přidáme mouku, vejce,sůl a vypracujeme hladké těsto.
  2. Náplň:
  3. Na sádle zpěníme 2 cibule, přidáme nakrájené uzené a orestujeme.Ochutíme oregánem. Můžeme přidat špenát nebo kysané zelí. necháme prochladnout.
  4. Na vále rozválíme z těsta obdélník ( já válím rovnou na pečícím papíře, potom se i lépe stáčí), potřeme náplní a stočíme do závinu.
  5. Potřeme rozehřátým sádlem a pečeme na papíru při 190 st. asi 3/4 hodiny. Před koncem zvedneme teplotu na 200-210 st. a dopečeme asi 10 minut. Během pečení potíráme sádlem.
Hlavní jídla
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Gratinované kuřecí plátky se smetanosýrovou zeleninou

Gratinované kuřecí plátky se smetanosýrovou zeleninou

Zobrazit detail Gratinované kuřecí plátky se smetanosýrovou zeleninou
Obrázek Vepřové plátky na kari se špenátem a amoletkami

Vepřové plátky na kari se špenátem a amoletkami

31
Zobrazit detail Vepřové plátky na kari se špenátem a amoletkami
Obrázek Sekaná plněná vejcem natvrdo pečená v srnčím hřbetě

Sekaná plněná vejcem natvrdo pečená v srnčím hřbetě

Zobrazit detail Sekaná plněná vejcem natvrdo pečená v srnčím hřbetě
Obrázek Smažené bramborové třepanky se zelím -  Podzuklín

Smažené bramborové třepanky se zelím - Podzuklín

Zobrazit detail Smažené bramborové třepanky se zelím - Podzuklín
Obrázek Makaróny se smetanovou omáčkou, pancettou, vejci a parmazánem

Makaróny se smetanovou omáčkou, pancettou, vejci a parmazánem

Zobrazit detail Makaróny se smetanovou omáčkou, pancettou, vejci a parmazánem
TOPlist