Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Hlavní jídlaVaření, pečení, recepty

Pečené brambory plněné smetanovým sýrem

Potřebné přísady:
  • 4 větší brambory (nejlépe typu B nebo C)
  • 150 g čerstvého smetanového sýra (např. Lučina, Philadelphia)
  • 2 lžíce zakysané smetany
  • 2 stroužky česneku
  • jarní cibulka nebo pažitka
  • sůl, pepř
  • olivový olej
  • volitelně: kousek slaniny, sušená rajčata, parmezán
Postup přípravy:
  1. Brambory důkladně omyj a i se slupkou je zabal do alobalu. Dej je péct do trouby na 200 °C asi 45–60 minut, dokud nebudou měkké.
  2. Mezitím si připrav náplň: smíchej sýr, zakysanou smetanu, prolisovaný česnek, nasekané bylinky, osol a opepři.
  3. Upečené brambory lehce nařízni a vnitřek trochu pomačkej vidličkou.
  4. Do středu každé brambory dej lžící připravenou směs a můžeš dozdobit např. osmaženou slaninou, bylinkami nebo nastrouhaným sýrem.
  5. Podávej teplé, ideálně s listovým salátem.
Hlavní jídla

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Zapekané špagety s orechmi a pudingovou zálievkou

Zapekané špagety s orechmi a pudingovou zálievkou

Obrázek LaNgOšE mojej mamy - naozaj dobré

LaNgOšE mojej mamy - naozaj dobré

Obrázek Kráľovská plnená morčacia rolka od Sveta železníc

Kráľovská plnená morčacia rolka od Sveta železníc

Obrázek Fusilly na hříbkách se smetanou, ricottou a ořechovým pestem

Fusilly na hříbkách se smetanou, ricottou a ořechovým pestem

Obrázek Bramborový quiche s ricottou špenátem a vejci

Bramborový quiche s ricottou špenátem a vejci

Obrázek Těstoviny s lososem a rajčaty

Těstoviny s lososem a rajčaty

Obrázek Mrkvová polévka se zakysanou smetanou

Mrkvová polévka se zakysanou smetanou

TOPlist