Hledat
Filters

Vepřové v mrkvi

Potřebné přísady:
  • 800 g vepřové plece (zkoušela jsem i z válečku - nemyslím tím panenku - a dalších libových částí)
  • 800 g mrkve (stejně jako masa)
  • 1 cibule
  • 4 lžíce másla (asi 90-100g)
  • 800 ml vývaru
  • 1 lžíce hladké mouky (nebo hrašky)
  • muškatový oříšek na špičku nože
  • sůl
  • pepř
  • 1 lžíce cukru
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • petržel
Postup přípravy:
  1. Na 3 lžicích másla (cca 70g) orestujeme dozlatova cibulku pokrájenou nadrobno. Pak přidáme maso na kostky (3x3 cm) a restujeme ho, dokud se neodvaří všechna šťáva, kterou pustilo.
  2. Orestované maso zaprášíme moukou (hraškou) , krátce zarestujeme, zalijeme větší částí vývaru. Osolíme, opepříme, přidáme muškatový oříšek a pod pokličkou dusíme 35 minut.
  3. Mrkev očistíme a nakrájíme na kolečka a po zmíněných 35 minutách přidáme k masu a přilijeme zbytek vývaru, dusíme dalších 15-20 minut, dokud nejsou mrkev i maso měkké. Poté dochutíme cukrem a citronem (lze přidat i trochu citronové kůry) a nakonec vmícháme lžící chlazeného másla (cca 20g) pokrájeného na malé kousky. Podáváme s bramborem a posypané petrželkou.
  4. Lze použít i hovězí krk, ale maso je pak nutné vařit minimálně o 45 minut déle.
Hlavní jídla
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Kuřecí čína s rýží třech barev

Kuřecí čína s rýží třech barev

53
Zobrazit detail Kuřecí čína s rýží třech barev
Obrázek Vepřové medailonky se žampionovou omáčkou a bramborovými noky

Vepřové medailonky se žampionovou omáčkou a bramborovými noky

Zobrazit detail Vepřové medailonky se žampionovou omáčkou a bramborovými noky
Obrázek Vepřové maso pečené ve smetaně

Vepřové maso pečené ve smetaně

Zobrazit detail Vepřové maso pečené ve smetaně
Obrázek Zapečená růžičková kapusta

Zapečená růžičková kapusta

Zobrazit detail Zapečená růžičková kapusta
Obrázek Veselé těstoviny se sýrovou omáčkou

Veselé těstoviny se sýrovou omáčkou

43
Zobrazit detail Veselé těstoviny se sýrovou omáčkou
Obrázek Bramborové knedlíčky - noky Bavorsko

Bramborové knedlíčky - noky Bavorsko

Zobrazit detail Bramborové knedlíčky - noky Bavorsko
Obrázek Gratinované těstoviny s tuňákem

Gratinované těstoviny s tuňákem

Zobrazit detail Gratinované těstoviny s tuňákem
Obrázek Bramborovo-perníkové knedlíky plněné sušenou švestkou a marcipánem

Bramborovo-perníkové knedlíky plněné sušenou švestkou a marcipánem

Zobrazit detail Bramborovo-perníkové knedlíky plněné sušenou švestkou a marcipánem
TOPlist