Polévka s pečeným chřestem
Potřebné přísady:
- 2 balení zeleného chřestu - (nebo jedno bílého a jedno zeleného) - pozor bílý nutno oloupat
- 3ks brambory menší
- 2kscibule
- 1ks petržel
- 2ks cibule
- kelímek smetany - malý
- olivový olej
- mořská sůl
- pepř
- kousek másla na zjemnění
- pečivo na krutonky
Postup přípravy:
- Chřest pokrájíme na kousky, brambory, petrzel a česnek cibuli oloupeme. Brambory, chřest a petržel nakrájíme. Cibuli rozdělíme na čtvrtky a česnek rozmáčkneme nožem. Vše osolíme, opepříme, zastříkneme olivovým olejem a dáme do malého pekáčku vyloženého pečícím papírem.
- Pečeme 30 - 40 minut doměkka. Každý podle své trouby. Za tuhle dobu alespoň jednou promícháme. Hlídáme, aby se nám zelenina nespálila.
- Upečenou zeleninu dáme do hrnce a zalijeme horkým zeleninovým vývarem.
- Pár hlaviček chřestu si můžete dát bokem na ozdobu.
- Vaříme zhruba 7-10 minutek, nádledně rozmixujeme dohladka.
- Dochutíme a přidáme polovinu smetany.
- Stáhneme z plotýnky a dáme kousek másla na zjemnění.
- Na pánvi rozehřejeme olivový olej a opečeme na kostičky nakrájené bílé pečivo. Krutonky pečeme dozlatova.
- Hotovou polévku ozdobíme krutonky, hlavičkami chřestu a smetanou a zakápneme olivovým olejem.
- Kdo nechce zdobit nemusí :-)
Hlavní jídla
Mohlo by se Vám líbit