Hledat
Filters

Polévka s pečeným chřestem

Potřebné přísady:
  • 2 balení zeleného chřestu - (nebo jedno bílého a jedno zeleného) - pozor bílý nutno oloupat
  • 3ks brambory menší
  • 2kscibule
  • 1ks petržel
  • 2ks cibule
  • kelímek smetany - malý
  • olivový olej
  • mořská sůl
  • pepř
  • kousek másla na zjemnění
  • pečivo na krutonky
Postup přípravy:
  1. Chřest pokrájíme na kousky, brambory, petrzel a česnek cibuli oloupeme. Brambory, chřest a petržel nakrájíme. Cibuli rozdělíme na čtvrtky a česnek rozmáčkneme nožem. Vše osolíme, opepříme, zastříkneme olivovým olejem a dáme do malého pekáčku vyloženého pečícím papírem.
  2. Pečeme 30 - 40 minut doměkka. Každý podle své trouby. Za tuhle dobu alespoň jednou promícháme. Hlídáme, aby se nám zelenina nespálila.
  3. Upečenou zeleninu dáme do hrnce a zalijeme horkým zeleninovým vývarem.
  4. Pár hlaviček chřestu si můžete dát bokem na ozdobu.
  5. Vaříme zhruba 7-10 minutek, nádledně rozmixujeme dohladka.
  6. Dochutíme a přidáme polovinu smetany.
  7. Stáhneme z plotýnky a dáme kousek másla na zjemnění.
  8. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a opečeme na kostičky nakrájené bílé pečivo. Krutonky pečeme dozlatova.
  9. Hotovou polévku ozdobíme krutonky, hlavičkami chřestu a smetanou a zakápneme olivovým olejem.
  10. Kdo nechce zdobit nemusí :-)
Hlavní jídla

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Gratinované kuřecí plátky se smetanosýrovou zeleninou

Gratinované kuřecí plátky se smetanosýrovou zeleninou

Zobrazit detail Gratinované kuřecí plátky se smetanosýrovou zeleninou
Obrázek Bramborové knedlíčky - noky Bavorsko

Bramborové knedlíčky - noky Bavorsko

Zobrazit detail Bramborové knedlíčky - noky Bavorsko
Obrázek Buchtičky s vanilkovým krémem - recept 1907

Buchtičky s vanilkovým krémem - recept 1907

51
Zobrazit detail Buchtičky s vanilkovým krémem - recept 1907
Obrázek Pečená kuřecí prsa s citronovou šťávou a medem

Pečená kuřecí prsa s citronovou šťávou a medem

Zobrazit detail Pečená kuřecí prsa s citronovou šťávou a medem
TOPlist