Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Hlavní jídlaVaření, pečení, recepty

Polévka s pečeným chřestem

Potřebné přísady:
  • 2 balení zeleného chřestu - (nebo jedno bílého a jedno zeleného) - pozor bílý nutno oloupat
  • 3ks brambory menší
  • 2kscibule
  • 1ks petržel
  • 2ks cibule
  • kelímek smetany - malý
  • olivový olej
  • mořská sůl
  • pepř
  • kousek másla na zjemnění
  • pečivo na krutonky
Postup přípravy:
  1. Chřest pokrájíme na kousky, brambory, petrzel a česnek cibuli oloupeme. Brambory, chřest a petržel nakrájíme. Cibuli rozdělíme na čtvrtky a česnek rozmáčkneme nožem. Vše osolíme, opepříme, zastříkneme olivovým olejem a dáme do malého pekáčku vyloženého pečícím papírem.
  2. Pečeme 30 - 40 minut doměkka. Každý podle své trouby. Za tuhle dobu alespoň jednou promícháme. Hlídáme, aby se nám zelenina nespálila.
  3. Upečenou zeleninu dáme do hrnce a zalijeme horkým zeleninovým vývarem.
  4. Pár hlaviček chřestu si můžete dát bokem na ozdobu.
  5. Vaříme zhruba 7-10 minutek, nádledně rozmixujeme dohladka.
  6. Dochutíme a přidáme polovinu smetany.
  7. Stáhneme z plotýnky a dáme kousek másla na zjemnění.
  8. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a opečeme na kostičky nakrájené bílé pečivo. Krutonky pečeme dozlatova.
  9. Hotovou polévku ozdobíme krutonky, hlavičkami chřestu a smetanou a zakápneme olivovým olejem.
  10. Kdo nechce zdobit nemusí :-)
Hlavní jídla

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Luxusní minirohlíčky - zázrak z Olomouce

Luxusní minirohlíčky - zázrak z Olomouce

Obrázek Loudaný segedínský guláš podle Mirdy

Loudaný segedínský guláš podle Mirdy

Obrázek Bramborový závin pečený - Horní Vltavice

Bramborový závin pečený - Horní Vltavice

Obrázek Makaróny se smetanovou omáčkou, pancettou, vejci a parmazánem

Makaróny se smetanovou omáčkou, pancettou, vejci a parmazánem

Obrázek Jatýrka s balsamikovo - medovou omáčkou s rozmarýnovými jablky na medu

Jatýrka s balsamikovo - medovou omáčkou s rozmarýnovými jablky na medu

TOPlist