Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Hlavní jídlaVaření, pečení, recepty

Vepřová kotleta v zeleninovém kabátku

Potřebné přísady:
  • 2 kg vykostěného vepřového kotletu
  • 10dkg anglické slaniny
  • 15dkg rozpuštěného másla
  • 4ks mrkve
  • 2ks petržel
  • kousek kořenového celeru
  • 2 cibule
Postup přípravy:
  1. Tento recept je pro milovníky dobrého jídla. S tím souvisí celý proces přípravy až po konečný výsledek.
  2. Kotlet omyjeme, osušíme, posolíme.
  3. Dáme do pekáčku a celý kotlet, poklademe plátky slaniny, polijeme rozpuštěným máslem. Veškerou zeleninu si rozestrouháme, kromě cibule, tu nakrájíme na kolečka. Celý kotlet pěkně obložíme zeleninou, přidáme pár kuliček nového koření, bobkový list, dáme uležet do druhého dne.
  4. Druhý den podlejeme masíčko 300ml vývaru nebo vody a hodinu pečeme v troubě. Po upečení veškerou zeleninu, včetně anglické slaniny, rozmixujeme, přidáme smetanu, vznikne omáčka.
  5. Podáváme s rýží.
Hlavní jídla
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Provensálské gratinované brambory s kuřecím masem

Provensálské gratinované brambory s kuřecím masem

Obrázek Hovězí guláš s houskovým knedlíkem

Hovězí guláš s houskovým knedlíkem

Obrázek Vepřové placičky se sýrem a tatarskou omáčkou

Vepřové placičky se sýrem a tatarskou omáčkou

Obrázek Dýně s ořechovým pestem od Zuzky

Dýně s ořechovým pestem od Zuzky

Obrázek Svatomartinská husa s petrželovými knedlíčky od Martiny

Svatomartinská husa s petrželovými knedlíčky od Martiny

Obrázek Jatýrka s balsamikovo - medovou omáčkou s rozmarýnovými jablky na medu

Jatýrka s balsamikovo - medovou omáčkou s rozmarýnovými jablky na medu

TOPlist