Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Hlavní jídlaVaření, pečení, recepty

Vepřová kotleta v zeleninovém kabátku

Potřebné přísady:
  • 2 kg vykostěného vepřového kotletu
  • 10dkg anglické slaniny
  • 15dkg rozpuštěného másla
  • 4ks mrkve
  • 2ks petržel
  • kousek kořenového celeru
  • 2 cibule
Postup přípravy:
  1. Tento recept je pro milovníky dobrého jídla. S tím souvisí celý proces přípravy až po konečný výsledek.
  2. Kotlet omyjeme, osušíme, posolíme.
  3. Dáme do pekáčku a celý kotlet, poklademe plátky slaniny, polijeme rozpuštěným máslem. Veškerou zeleninu si rozestrouháme, kromě cibule, tu nakrájíme na kolečka. Celý kotlet pěkně obložíme zeleninou, přidáme pár kuliček nového koření, bobkový list, dáme uležet do druhého dne.
  4. Druhý den podlejeme masíčko 300ml vývaru nebo vody a hodinu pečeme v troubě. Po upečení veškerou zeleninu, včetně anglické slaniny, rozmixujeme, přidáme smetanu, vznikne omáčka.
  5. Podáváme s rýží.
Hlavní jídla
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Risotto Parmigiano - Italské rizoto

Risotto Parmigiano - Italské rizoto

Obrázek Kuřecí čína s rýží třech barev

Kuřecí čína s rýží třech barev

Obrázek Čínské nudle s kuřecím masíčkem

Čínské nudle s kuřecím masíčkem

Obrázek Dýně s ořechovým pestem od Zuzky

Dýně s ořechovým pestem od Zuzky

Obrázek Tvarohové knedlíky - meruňkové

Tvarohové knedlíky - meruňkové

Obrázek Cizrna s mrkví, lilkem a rajčaty

Cizrna s mrkví, lilkem a rajčaty

Obrázek Těstoviny se smetanovou omáčkou s liškami

Těstoviny se smetanovou omáčkou s liškami

TOPlist