Hledat
Filters

Králík na česneku se špenátem a bramborovými knedlíky

Potřebné přísady:
  • 1 králík
  • 150 g slaniny nebo špeku
  • 10 stroužků česneku
  • 2 cibule
  • 1 lžička celého kmínu
  • hladká mouka
  • 3/4 l drůbežího vývaru
  • sůl, pepř

Špenát:

  • 1 balení špenátu
  • 3-4 stroužky česneku
  • 2 vejce
  • 1 cibule
  • sůl
  • 1 lžíce sádla

Bramborové knedlíky:

  • 1 kg oloupaných brambor uvařených ve slupce
  • 300 g hrubé mouky
  • 1 lžíce bramborového škrobu
  • 3 vejce
  • sůl
  • 3 lžíce sádla na obalení hotových knedlíků

Smažená cibulka:

  • 2 lžíce sádla
  • 2 lžíce cibule
Postup přípravy:
  1. Králík na česneku:
  2. Cibuli nakrájíme najemno, česnek oloupeme. Dva stroužky česneku rozřízeme na 5 kousků a prošpikujeme jimi maso. Zbytek česneku prolilsujeme. Část slaniny (špeku) nakrájíme na menší špalíčky, kterými prošpikujeme maso. Zbytek slaniny (špeku) pokrájíme na malé kostičky. Maso osolíme, opepříme a ze všech stran poprášíme hladkou moukou. V pekáči vyškvaříme slaninu (špek), pak přidáme ciboli a kmín a prestujeme. Po chvilce přidáme králíka a orestujeme ho ze všech stran. Nakonec přidáme česnek, potřeme jím králíka ze všech stran, přilijeme vývar a dáme péct. Pečeme při 160 stupních cca 1 hodinu doměkka. Během pečení králíka poléváme výpekem. Když je králík upečený, přendáme pekáč na plotýnku a šťávu zredukujeme o třetinu. V případě potřeby ji dochutíme solí.
  3. Špenát:
  4. Na sádle necháme zesklovatět cibulku nakrájemnou nadrobno, přidáme k ní rozmražený špenát a povaříme. Poté ho dochutíme solí, prolisovaným česnekem, zalijeme rozmíchaným vajíčkem a necháme povařit, dokud není špenát hotový.
  5. Bramborové knedlíky:
  6. Brambory oloupeme a nastrouháme najemno. Přidáme škrob, hrubou mouku, vejce, sůl a vytvoříme těsto. Z těsta vyválíme kulaté knedlíčky. Knedlíky vaříme v osolené vroucí vodě cca 7-8 minut. Doba vaření závisí na velikosti knedlíčků. Když jsou hotové vyjmeme je a dáme je do misky s rozpuštěným sádlem a obalíme je v sádle ze všech stran. Knedlíčky díky tomu neoschnou.
  7. Smažená cibulka:
  8. Cibuli nakrájíme nadrobno a na sádle ji za stálého míchání orestujeme dohněda. Restujeme ji na středním ohni. Odstavíme a necháme ji dojít.
Hlavní jídla
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Loudaný segedínský guláš podle Mirdy

Loudaný segedínský guláš podle Mirdy

3.673
Zobrazit detail Loudaný segedínský guláš podle Mirdy
Obrázek Debrecínské ragů z vepřového masa

Debrecínské ragů z vepřového masa

42
Zobrazit detail Debrecínské ragů z vepřového masa
Obrázek Veselé těstoviny se sýrovou omáčkou

Veselé těstoviny se sýrovou omáčkou

43
Zobrazit detail Veselé těstoviny se sýrovou omáčkou
Obrázek Brokolice se slaninou a kukuřicí

Brokolice se slaninou a kukuřicí

Zobrazit detail Brokolice se slaninou a kukuřicí
Obrázek Těstoviny s cuketou, sušenými rajčaty a ricottou by Romča

Těstoviny s cuketou, sušenými rajčaty a ricottou by Romča

51
Zobrazit detail Těstoviny s cuketou, sušenými rajčaty a ricottou by Romča
Obrázek Dim sum knedlíčky s krůtím masem a krevetami

Dim sum knedlíčky s krůtím masem a krevetami

51
Zobrazit detail Dim sum knedlíčky s krůtím masem a krevetami
Obrázek Keto nízkosacharidová polévka

Keto nízkosacharidová polévka

Zobrazit detail Keto nízkosacharidová polévka
TOPlist