Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Hlavní jídlaVaření, pečení, recepty

Bramborovo-perníkové knedlíky plněné sušenou švestkou a marcipánem

Potřebné přísady:
  • 4ks brambory
  • 4 polévkové lžíce krupičky
  • stouhaný perník
  • špetka soli
  • marcipán
  • sušené švestky
  • hořká čokoláda
  • smetana
  • sníh s bílků
  • cukr
  • maliny
Postup přípravy:
  1. Knedlíčky z bramborovo-perníkového těsta plněné macerovanou sušenou švestkou a marcipánem,obalené v perníku , nebo skořicovém cukru,..s malinovou pěnou, čokoládovou ganache, čerstvými malinami a kiwi a čokoládovou rýží
  2. 4 střední brambory den předem vařené ve slupce nastrouhám půl na půl na jemno a nahrubo , přidám špetku soli, 4 lžíce krupičky a dohustím strouhaným perníkem.Vypracuji jemné těsto, vyválím válec tak 5 cm v průměru a krájím kousky tak 2 cm silné, prsty trochu roztáhnu a vložím švestku a strouhaný marcipán. Řádně uzavřu, vytvaruji kulatý knedlíček a dám do čtverečku folie, nahoře zatočím a pak knedlíčky vařím ve vodě tak 8-10 minut,..odstraním folii a knedlíčky obalím v perníku, nebo skořicovém cukru. Ganache už znáte, je to hořká čokoláda se smetanou povolená nad párou a malinová pěna je sníh vyšlehaný s cukrem a malinami,..
Hlavní jídla
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Risotto Parmigiano - Italské rizoto

Risotto Parmigiano - Italské rizoto

Obrázek Gratinované kuřecí plátky se smetanosýrovou zeleninou

Gratinované kuřecí plátky se smetanosýrovou zeleninou

Obrázek Luxusní křenová omáčka za pár minut

Luxusní křenová omáčka za pár minut

Obrázek Dukátové buchtičky s vanilkovým krémem

Dukátové buchtičky s vanilkovým krémem

Obrázek Gratinované těstoviny s tuňákem

Gratinované těstoviny s tuňákem

Obrázek Cizrna s batáty rajčaty a kokosový mlékem

Cizrna s batáty rajčaty a kokosový mlékem

TOPlist