Bramborovo-perníkové knedlíky plněné sušenou švestkou a marcipánem
Potřebné přísady:
4ks brambory
4 polévkové lžíce krupičky
stouhaný perník
špetka soli
marcipán
sušené švestky
hořká čokoláda
smetana
sníh s bílků
cukr
maliny
Postup přípravy:
Knedlíčky z bramborovo-perníkového těsta plněné macerovanou sušenou švestkou a marcipánem,obalené v perníku , nebo skořicovém cukru,..s malinovou pěnou, čokoládovou ganache, čerstvými malinami a kiwi a čokoládovou rýží
4 střední brambory den předem vařené ve slupce nastrouhám půl na půl na jemno a nahrubo , přidám špetku soli, 4 lžíce krupičky a dohustím strouhaným perníkem.Vypracuji jemné těsto, vyválím válec tak 5 cm v průměru a krájím kousky tak 2 cm silné, prsty trochu roztáhnu a vložím švestku a strouhaný marcipán. Řádně uzavřu, vytvaruji kulatý knedlíček a dám do čtverečku folie, nahoře zatočím a pak knedlíčky vařím ve vodě tak 8-10 minut,..odstraním folii a knedlíčky obalím v perníku, nebo skořicovém cukru. Ganache už znáte, je to hořká čokoláda se smetanou povolená nad párou a malinová pěna je sníh vyšlehaný s cukrem a malinami,..