Takle - výsledek byl moc dobrej, ale berte to zatím jako beta verzi. Vystřelil jsem to na rychlo od oka a musel jsem pospíchat, bo jsem musel uvolnit kuchyň na předvánoční pečení perníků.
Umím si ale představit, že by se to nějak vyladilo. Hlavně je problém jak donutit tofu a plátky sýra aby u sebe držely behěm obalování v Hrašce a přesunu do smažící lázně. Prozatím jsem to vyřešil pomocí párátek .
Z toho co píšu níže by se dalo udělat tak 6-7 kapsiček. Ale měl jsem málo plátků sýra tak jsem pak dokrájel tofu na špalíky, obalil v hrubé mouce a pak v Hrašce a osmažil.
Potřebné přísady:
- 14 kulatých plátků sýra
- 100gTofu ( měl jsem lahůdkovou variantu )
- 50g Hrašky na obalování
- 1/2 Lžičky Mahá koření a kajenského pepře (nemusí být)
- Rukolu
- Sterilovanou řepu
- 100g Basmati rýže
- 1 lžíce citronu
- 1 lžice cukru
- 1 lžíce jablečného octa
- 1 lžíce oliv. oleje
- špetka soli a pepře
Postup přípravy:
- Rýže je uvařená bežným způsobem
- Kostku tofu jsem rozkrojil na půl a tu půlku potom nakrájel " na výšku " aby to byly plátky o velké ploše silný asi 5mm.
- Tofu jsem dal mezi 2 plátky sýra, provázal párátkem, obalil v hrašce
- ( těstíčko 50g hrašky, 75g vody, Mahá koření a kajenský pepř)
- a dal osmažit.
- Salát - omyl jsem rukolu, polil šťávou z citronu, olivovým olejem a zálivkou z cukru, jablečnýho octa a deci vody + sůl a pepř.
- Do salátu jsem natrhal sterilovanou řepu a promíchal.
- Přeji případně dobrou chuť a vařte s láskou
VegetariánskéAutor recepturolník Pedro