Pečené batáty s mrkví
Potřebné přísady:
- batáty
- mrkev
- máslo - každý jaké používá ( rostlinné, živočišné a nebo klidně nahradit olejem)
- tymián
- česnek
- med
- sůl
- trocha vody na podlití
Postup přípravy:
- Batáty a mrkev oloupeme a omyjeme a batáty nakrájíme na vetší kusy, mrkev na kolečka. Kdo by chtěl přidat třeba brokolici atd, není v tom žádný problém. Vše dáme do zapékací mísy a nebo pekáčku, osolíme, okořeníme - přidáme česnek, máslo a lehce podlijeme vodou. Nakonec přidáme med cca 2 polévkové lžíce na množství co jsem dávala já. Přikryjeme alobalem a nebo poklicí a dáme péct. je to jednoduché a obyčejné jídlo, ale máme ho moc rádi. Místo tymiánu někdy dávám rozmarýn a třeba i právě přidám další zeleninku.
- Batáty jsou velice zdravé a patří mezi jedny z nejvýživnějších druhů zeleniny. Mají velký obsah například betakarotenu , draslíku, vitamín B6, vitamín C což na podzim a v zimním období velice oceníte.
- Dobrou chuť !
VegetariánskéAutor receptuRomča
Mohlo by se Vám líbit