Hledat
Filters

Fazolový hummus

Potřebné přísady:
  • 1 1/2 šálky / 7 1/2 oz vařené fazole mungo
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 1/2 šálku / 120 ml tahini pasty
  • 1 velký stroužek česneku, oloupaný a nožem rozplácneme
  • polovina čajové lžičky mořská sůl
  • 1/3 šálku vody
Postup přípravy:
  1. Začněte tím, že dáme fazole do kuchyňského robotu a meleme a meleme až budeme mít jemnou pastu.Fazolovou pastu vyškrábeme z rohů jednou nebo dvakrát, přidejte citronovou šťávu, tahini, česnek a mořskou sůl. Mixujeme znovu, další minutu. V tomto okamžiku začneme přidávat vodu. Hummus je hladký a lehký, krémový. Ochutnejte a upravte podle vašich představ - přidáním více citrónové šťávy a sůl, v případě potřeby. Podáváme s tím co se Vám nejvíce z následujících možností líbí: šalotka, citron, nebo olivový olej, smažená šalotka, pažitka,nebo zaatar. Je to skvělé s opečeným celozrnným pita chlebem.
  2. Zdroj voz odkaz
Vegetariánské

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Mléko, sýry, tvaroh z farmy na Žernovce

Mléko, sýry, tvaroh z farmy na Žernovce

32
Zobrazit detail Mléko, sýry, tvaroh z farmy na Žernovce
Obrázek Dušená dýně s jasmínovou rýží

Dušená dýně s jasmínovou rýží

34
Zobrazit detail Dušená dýně s jasmínovou rýží
Obrázek Pudink s chia semínky - bez vaření

Pudink s chia semínky - bez vaření

51
Zobrazit detail Pudink s chia semínky - bez vaření
Obrázek Rukolový salát s kozím sýrem  - lehká večeře

Rukolový salát s kozím sýrem - lehká večeře

Zobrazit detail Rukolový salát s kozím sýrem - lehká večeře
Obrázek Řepanátky by Romča - karbanátky z červené řepy

Řepanátky by Romča - karbanátky z červené řepy

4.4717
Zobrazit detail Řepanátky by Romča - karbanátky z červené řepy
Obrázek Polévka z červené řepy by Romča

Polévka z červené řepy by Romča

41
Zobrazit detail Polévka z červené řepy by Romča
Obrázek Vegetariánské Gnocchi se špenátem a quorn by Romča

Vegetariánské Gnocchi se špenátem a quorn by Romča

52
Zobrazit detail Vegetariánské Gnocchi se špenátem a quorn by Romča
TOPlist