Fazolový hummus
Potřebné přísady:
- 1 1/2 šálky / 7 1/2 oz vařené fazole mungo
- 2 lžíce citronové šťávy
- 1/2 šálku / 120 ml tahini pasty
- 1 velký stroužek česneku, oloupaný a nožem rozplácneme
- polovina čajové lžičky mořská sůl
- 1/3 šálku vody
Postup přípravy:
- Začněte tím, že dáme fazole do kuchyňského robotu a meleme a meleme až budeme mít jemnou pastu.Fazolovou pastu vyškrábeme z rohů jednou nebo dvakrát, přidejte citronovou šťávu, tahini, česnek a mořskou sůl. Mixujeme znovu, další minutu. V tomto okamžiku začneme přidávat vodu. Hummus je hladký a lehký, krémový. Ochutnejte a upravte podle vašich představ - přidáním více citrónové šťávy a sůl, v případě potřeby. Podáváme s tím co se Vám nejvíce z následujících možností líbí: šalotka, citron, nebo olivový olej, smažená šalotka, pažitka,nebo zaatar. Je to skvělé s opečeným celozrnným pita chlebem.
- Zdroj voz odkaz
Mohlo by se Vám líbit