půl litrů mléka - já používám přímo od kravičky, ale jde i z klasiky nebo rostlinného mléka
75g cukru
špetka soli
2 celá vejce
100g přepuštěného másla - já použila své co si doma vyrábím
Postup přípravy:
Suché přísady smícháme v míse dohromady a přidáme mléko, vejce a promícháme. Nakonec přidáme rozpuštěné máslo a necháme 10 minutek odpočinout. Stačí i 5 minut pokud budete spěchat.
Vaflovač poprvé potřeme mašlovačkou olejem - já použila řepkový. Rozpálíme vaflovač a děláme vafle. Várka trvá do propečení cca 5 - 6 minut, ale raději každý podle sebe, nevím zda každý vaflovač není jiný. Vafle můžete pokud nemáte vaflovač udělat i v tousteru.
Hotové vafle pak můžeme polít rozpuštěnou čokoládou, topingem, marmeládou, posypat moučkovým cukrem se skořicí - nebo ovoce a šlehačku apod. Fantazii se meze nekladou.