Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Vaření, pečení, receptyVegetariánské a veganskéVegetariánské

Domácí vafle by Romča

Potřebné přísady:
  • 320g mouky - půl napůl polohrubá s hladkou
  • půl litrů mléka - já používám přímo od kravičky, ale jde i z klasiky nebo rostlinného mléka
  • 75g cukru
  • špetka soli
  • 2 celá vejce
  • 100g přepuštěného másla - já použila své co si doma vyrábím
Postup přípravy:
  1. Suché přísady smícháme v míse dohromady a přidáme mléko, vejce a promícháme. Nakonec přidáme rozpuštěné máslo a necháme 10 minutek odpočinout. Stačí i 5 minut pokud budete spěchat.
  2. Vaflovač poprvé potřeme mašlovačkou olejem - já použila řepkový. Rozpálíme vaflovač a děláme vafle. Várka trvá do propečení cca 5 - 6 minut, ale raději každý podle sebe, nevím zda každý vaflovač není jiný. Vafle můžete pokud nemáte vaflovač udělat i v tousteru.
  3. Hotové vafle pak můžeme polít rozpuštěnou čokoládou, topingem, marmeládou, posypat moučkovým cukrem se skořicí - nebo ovoce a šlehačku apod. Fantazii se meze nekladou.
  4. Dobrou chuť
Vegetariánské
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Makové mléko - Jak z máku vytvořit dobré mlíčko

Makové mléko - Jak z máku vytvořit dobré mlíčko

Obrázek Špagety se sojovým granulátem

Špagety se sojovým granulátem

Obrázek Kari špagety s cizrnou a kokosovým mlékem

Kari špagety s cizrnou a kokosovým mlékem

Obrázek Fenykl s fazolemi a ztraceným vejcem

Fenykl s fazolemi a ztraceným vejcem

Obrázek Bylinkové tofu placičky s kaší by Romča

Bylinkové tofu placičky s kaší by Romča

Obrázek Vegetariánské Gnocchi se špenátem a quorn by Romča

Vegetariánské Gnocchi se špenátem a quorn by Romča

TOPlist