Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Vaření, pečení, receptyVegetariánské a veganskéVegetariánské

Domácí vafle by Romča

Potřebné přísady:
  • 320g mouky - půl napůl polohrubá s hladkou
  • půl litrů mléka - já používám přímo od kravičky, ale jde i z klasiky nebo rostlinného mléka
  • 75g cukru
  • špetka soli
  • 2 celá vejce
  • 100g přepuštěného másla - já použila své co si doma vyrábím
Postup přípravy:
  1. Suché přísady smícháme v míse dohromady a přidáme mléko, vejce a promícháme. Nakonec přidáme rozpuštěné máslo a necháme 10 minutek odpočinout. Stačí i 5 minut pokud budete spěchat.
  2. Vaflovač poprvé potřeme mašlovačkou olejem - já použila řepkový. Rozpálíme vaflovač a děláme vafle. Várka trvá do propečení cca 5 - 6 minut, ale raději každý podle sebe, nevím zda každý vaflovač není jiný. Vafle můžete pokud nemáte vaflovač udělat i v tousteru.
  3. Hotové vafle pak můžeme polít rozpuštěnou čokoládou, topingem, marmeládou, posypat moučkovým cukrem se skořicí - nebo ovoce a šlehačku apod. Fantazii se meze nekladou.
  4. Dobrou chuť
Vegetariánské
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Seitan - vege maso - základní recept + zeleninový vývar

Seitan - vege maso - základní recept + zeleninový vývar

Obrázek Jarní vegetariánský kastrůlek

Jarní vegetariánský kastrůlek

Obrázek Zapečený plněný lilek od Markétky

Zapečený plněný lilek od Markétky

Obrázek Dušená dýně s jasmínovou rýží

Dušená dýně s jasmínovou rýží

Obrázek Vegetarianská rajská  omáčka s kuličkami by Romča

Vegetarianská rajská omáčka s kuličkami by Romča

Obrázek Krupicová kaše - Semolina Porridge

Krupicová kaše - Semolina Porridge

Obrázek Květáková polévka by Romča

Květáková polévka by Romča

Obrázek Zelňačka z čerstvého bílého zelí by Romča

Zelňačka z čerstvého bílého zelí by Romča

TOPlist