Cizrnová pomazánka - Hummus
Potřebné přísady:
- 0,5 hrnku cizrny (1 hrnek vařené)
- 1 malá cibule
- Sójová omáčka cca 0,5-1 polévková lžíce
- Umeocet 1-1,5 polévkové lžíce
- Wurtzl 0,5-1 polévková lžíce
Postup přípravy:
- Na noc namočíme cizrnu do vody,do rána zvětší svůj objem téměř dvojnásobně. Do nádoby dejte proto dostatečné množství vody.
- Ráno vodu vyměníme.Cizrnu uvaříme ve vodě s plátkem mořské řasy případně přidáme ještě saturejku. Při vaření cizrnu nesolíme. V průběhu vaření sbíráme vzniklou pěnu. Vaříme do změknutí přibližně 40minut.
- Mezitím si nakrájíme cibuli. Po uvaření cizrny jí přidáme k cizrně spolu s umeoctem a sójovou omáčkou. Vše rozmixujeme do kašovité konzistence.
- Další alternativou je do takto rozmixované směsi přidat 2 stroužky česneku případně si vytvořit další pomazánku např. s černými olivami bez pecky nebo sušenými rajčaty.
- Zdroj viz odkaz
Mohlo by se Vám líbit