Hledat
Filters

Cizrnová pomazánka - Hummus

Potřebné přísady:
  • 0,5 hrnku cizrny (1 hrnek vařené)
  • 1 malá cibule
  • Sójová omáčka cca 0,5-1 polévková lžíce
  • Umeocet 1-1,5 polévkové lžíce
  • Wurtzl 0,5-1 polévková lžíce
Postup přípravy:
  1. Na noc namočíme cizrnu do vody,do rána zvětší svůj objem téměř dvojnásobně. Do nádoby dejte proto dostatečné množství vody.
  2. Ráno vodu vyměníme.Cizrnu uvaříme ve vodě s plátkem mořské řasy případně přidáme ještě saturejku. Při vaření cizrnu nesolíme. V průběhu vaření sbíráme vzniklou pěnu. Vaříme do změknutí přibližně 40minut.
  3. Mezitím si nakrájíme cibuli. Po uvaření cizrny jí přidáme k cizrně spolu s umeoctem a sójovou omáčkou. Vše rozmixujeme do kašovité konzistence.
  4. Další alternativou je do takto rozmixované směsi přidat 2 stroužky česneku případně si vytvořit další pomazánku např. s černými olivami bez pecky nebo sušenými rajčaty.
  5. Zdroj viz odkaz
Vegetariánské

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Seitan - vege maso - základní recept + zeleninový vývar

Seitan - vege maso - základní recept + zeleninový vývar

42
Zobrazit detail Seitan - vege maso - základní recept + zeleninový vývar
Obrázek Cizrna v rýži se "sladkokyselou" omáčkou!

Cizrna v rýži se "sladkokyselou" omáčkou!

41
Zobrazit detail Cizrna v rýži se "sladkokyselou" omáčkou!
Obrázek Dušená dýně s jasmínovou rýží

Dušená dýně s jasmínovou rýží

34
Zobrazit detail Dušená dýně s jasmínovou rýží
Obrázek Řepanátky by Romča - karbanátky z červené řepy

Řepanátky by Romča - karbanátky z červené řepy

4.4717
Zobrazit detail Řepanátky by Romča - karbanátky z červené řepy
Obrázek Vegetariánské špagety s rajčatovou omáčkou by Romča

Vegetariánské špagety s rajčatovou omáčkou by Romča

4.388
Zobrazit detail Vegetariánské špagety s rajčatovou omáčkou by Romča
Obrázek Pšenično - špaldové líbance s vločkami by Romča

Pšenično - špaldové líbance s vločkami by Romča

4.176
Zobrazit detail Pšenično - špaldové líbance s vločkami by Romča
TOPlist