Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Vaření, pečení, receptyVegetariánské a veganskéVegetariánské

Polévka z červené řepy by Romča

Potřebné přísady:
  • 4-5ks červená řepa
  • troška ghí nebo olivový olej
  • cibule
  • 3 mrkve
  • 2-3 stonky řapíkatého celeru - kdo má rád může dát více a nebo může vynechat
  • 4-5ks brambor - podle velikosti
  • rozmarýn
  • tymián
  • sůl
  • pepř čerstvě mletý
  • zakysaná smetana na zjemnění
Postup přípravy:
  1. Červenou řepu oloupeme stejně tak mrkev a cibuli. Omyjeme vše a do kastolku dáme rozpálit ghí a nebo olej a na něj dáme na třetiny nakrájenou cibuli, brambory, mrkve, celer a řepu - vše na větší kusy a mícháme. Přidáme bylinky, nejlépe svázané, aby jsme je pak nemuseli lovit. Vše opékáme až nám cibule začne zlátnout a přilijeme vodu. Necháme vařit do doby než nám zeleninka krásně změkne. Vyndáme bylinky a vezmeme tyčový mixér a vše krásně rozmixujeme dohladka. Dochutíme solí a pepřem, podáváme s kopečkem zakysané smetany.
  2. Dobrou chuť !
Vegetariánské
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Makové mléko - Jak z máku vytvořit dobré mlíčko

Makové mléko - Jak z máku vytvořit dobré mlíčko

Obrázek Mrkvové bramboráčky s celerem

Mrkvové bramboráčky s celerem

Obrázek Zapečený plněný lilek od Markétky

Zapečený plněný lilek od Markétky

Obrázek Rukolový salát s kozím sýrem  - lehká večeře

Rukolový salát s kozím sýrem - lehká večeře

Obrázek Šmakoun s celerovými hranolky cuketou a salátem

Šmakoun s celerovými hranolky cuketou a salátem

Obrázek Domácí bagetky z bílé mouky by Romča

Domácí bagetky z bílé mouky by Romča

Obrázek Vynikající bulgur se žampióny (i chlapi si pošmáknou)

Vynikající bulgur se žampióny (i chlapi si pošmáknou)

TOPlist