Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Vaření, pečení, receptyVegetariánské a veganskéVegetariánské

Vegetariánské lasagne by Romča

Potřebné přísady:
  • lasagne - buď plátky nebo si je uděláme domácí
  • loupaná rajčata v plechovce
  • Quorn mince náhražka mletého masa - zakoupíte v síti prodejen Iceland
  • sůl
  • oregáno
  • mléko
  • máslo
  • česnek
  • mrkev
  • muškátový oříšek celý
  • cibule
  • řepkový olej nebo kokosový bez vůně
  • mouka hladká
  • sýr nastrouhání podle chuti
Postup přípravy:
  1. Na pánvičce orestujeme cibulku do zlatova, přidáme na plátky pokrájený česnek a mrkev nakrájenou na kostičky. Na níj dáme náhražku masa a restujeme. Rajčata slijeme z nálevu a rozmixujeme tyčovým mixérem a přidáme do směsi na hlubokou pánev. Posypeme oregánem a necháme dojít. Bešamel si připraváme tak že rozpustíme cca 150g másla a nasypeme mouku přiměřené množství dokud nám bešamel nazačne houstnout a zalijeme mlékem a nastrouháme muškátový ořech.
  2. Bešamel poměr másla a mouky by měl být vyrovnaný na 150g másla - 150g mouky.
  3. Nádobu na zapékání vyložíme plátky lasagní a na ni bešamel a směs na to plátky. Takhle pořád dokola a nakonci končíme bešamelem a nastrouhaným sýrem.
  4. Domácí lasagne :
  5. Na 100g špetka soli a jedno vejce plus čajová lžička oleje. Můžeme přidat i trošku vody když by se nám těsto zdálo tuhé. Propracujeme v hnětači a nebo to lze udělat i ručně, ale to je mnohem větší práce. Těsto zabalíme do potravinářské folie a necháme půl hodiny odpočívat. Následně vyjmeme a ve strojku na těstoviny párkrát projedeme a pak tvoříme pláty, kdo nemá strojek ručně vyválí válečkem a vykrajuje nožem pláty.
  6. Těsto nevaříme a ihned jím vykládáme zapékací formu. Nejlepší je přímo italská mouka, ale pokud nemáte nic se nestane a dáte klasika hladkou mouku.
Vegetariánské

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Pečená červená řepa se sýrem

Pečená červená řepa se sýrem

Obrázek Fofr falešná  svíčkajda na divoko by Romča

Fofr falešná svíčkajda na divoko by Romča

Obrázek Tip jak uchovat čerstvé bylinky

Tip jak uchovat čerstvé bylinky

Obrázek Vločkové karbanátky nejen pro vegetariány

Vločkové karbanátky nejen pro vegetariány

Obrázek Sýrové kapsy s tofu -rukola salát s řepou - basmati rýží podle Pedra

Sýrové kapsy s tofu -rukola salát s řepou - basmati rýží podle Pedra

Obrázek Vegetariánské špagety s rajčatovou omáčkou by Romča

Vegetariánské špagety s rajčatovou omáčkou by Romča

Obrázek Bylinkové tofu placičky s kaší by Romča

Bylinkové tofu placičky s kaší by Romča

Obrázek Vegetariánské Gnocchi se špenátem a quorn by Romča

Vegetariánské Gnocchi se špenátem a quorn by Romča

TOPlist