Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Vaření, pečení, receptyVegetariánské a veganskéVegetariánské

Levandulové sušenky

Tento recept jsem si kdysi i s fotografií uložila někde jsem ho našla na internetu a trošku jsem ho poupravila podle sebe. Každopádně nemám dobrý fotoaparát jen mobilní telefon a tak jsem použila fotografii z originál receptu, přeci jen paní měla smysl pro design.

Potřebné přísady:
  • 210 g změklého másla
  • 120 g moučkového cukru
  • 250 g hladké mouky
  • 3 lžíce bramborového škrobu
  • 1 žloutek
  • 1 lžíce květu levandule
  • špetka soli
  • kůra z 1 citrónu
  • 1 lžíce citrónové šťávy
Postup přípravy:
  1. Všechny ingredience smíchejte a vypracujte krásně hladké těsto. Dejte do lednice alespoň na dvě hodiny a pak vyválejte placku a vykrajujeme sušenky. Další způsob je, že si po vypracování těsta uděláme válečky o průměru asi 3 cm a ty dáme do lednice a po vyndání krájíme na plátky asi 5mm silné. jaká postup zvolíte je čistě na tom co vám více vyhovuje a zda chcete jen kolečka a nebo třeba i nějaké tvary. Máme hotovo a dáme péct na plech vyložený pečícím papírem. Pozor na odstupy, hodně nám sušenky nabudou. Pečeme cca 13- 15 min na 150 - 170 stupňů každý podle své trouby.
Vegetariánské
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Pečená červená řepa se sýrem

Pečená červená řepa se sýrem

Obrázek Tip jak uchovat čerstvé bylinky

Tip jak uchovat čerstvé bylinky

Obrázek Bramborová placka s domácím bezinkovým kompotem

Bramborová placka s domácím bezinkovým kompotem

Obrázek Mléko, sýry, tvaroh z farmy na Žernovce

Mléko, sýry, tvaroh z farmy na Žernovce

Obrázek Pečené fíky s citrónovým krémem

Pečené fíky s citrónovým krémem

Obrázek Mungovňačka - zdravá polévka

Mungovňačka - zdravá polévka

Obrázek Domácí máslo - v obchodě nekupuji

Domácí máslo - v obchodě nekupuji

Obrázek Domácí bagetky z bílé mouky by Romča

Domácí bagetky z bílé mouky by Romča

TOPlist